Η Γη θα λάβει απόψε «μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού» – Μπορείτε να το αποκωδικοποιήσετε;

24 Μαΐου 2023, 4:06 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Μια ασυνήθιστη άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενη επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, όπου ευρωπαϊκό σκάφος που βρίσκεται στον Άρη θα μεταδώσει σήμερα Τετάρτη ένα μυστικό μήνυμα που θα καταγραφεί από ραδιοτηλεσκόπια στη Γη και θα τεθεί στη διάθεση του κοινού για αποκωδικοποίηση.

Το πείραμα A Sign in Space («Σημάδι στο Διάστημα») διοργανώνεται από το ινστιτούτο SETI που αφουγκράζεται τον ουρανό με ραδιοτηλεσκόπια σε μια πολυετή προσπάθεια για τη ανίχνευση ύποπτων σημάτων.

«Ένα μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού θα ήταν μια βαθιά μετασχηματιστική εμπειρία για όλη την ανθρωπότητα» σχολίασε η Ντανιέλα ντε Πάουλις, η καλλιτέχνης του SETI που συνέθεσε και κωδικοποίησε το μήνυμα. «Το Sign in Space προσφέρει την ανεπανάληπτη ευκαιρία για να προετοιμαστούμε πρακτικά για αυτό το σενάριο μέσω μιας παγκόσμιας συνεργασίας» δήλωσε σε ανακοίνωση του SETI.

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος ExoMars Orbiter που κινείται σε τροχιά γύρω από τον Άρη θα μεταδώσει το σήμα στις 22.00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη 24 Μαΐου. Ακριβώς 16 λεπτά αργότερα, το σήμα θα φτάσει στη Γη και θα καταγραφεί από τρία μεγάλα ραδιοτηλεσκόπια στις ΗΠΑ και την Ιταλία.

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν και να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα μπορούν να συνδεθούν σε ειδικό διακομιστή που δημιουργήθηκε στο Discord, καθώς και στον δικτυακό τόπο του Sign In Space.

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.