Μουσεία μηνύουν το Pornhub που μετατρέπει σε πορνό κλασικά αριστουργήματα

PORNHUB EVIATHEMA

Δυναμική είσοδο στον χώρο της τέχνης επιχειρεί να κάνει το Pornhub, με το λανσάρισμα διαδραστικής εφαρμογής που προσφέρει μια εναλλακτική ξενάγηση στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, αναβιώνοντας κλασικά αριστουργήματα με τη βοήθεια πορνοστάρ.

Μέσα από το νέο εργαλείο του, «Show me the nudes», έργα τέχνης που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης παίρνουν σάρκα και οστά χάρη σε πορνοστάρ, οι οποίοι όμως πάνε ένα βήμα παρακάτω την καλλιτεχνική έκφραση. Κάπως έτσι, στην περίπτωση της Αφροδίτης του Ουρμπίνο, που εκτίθεται στην Γκαλερί Ουφίτσι της Φλωρεντίας, η Αφροδίτη αρχίζει ξαφνικά να αυνανίζεται, ενώ η αναπαράσταση του «Γυμνού Ανδρα» του Ντεγκά, που εκτίθεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, παίρνει τροπή στοματικού σεξ.

Ολες οι αναπαραστάσεις γίνονται από ηθοποιούς της καλλιτεχνικής ομάδας My Sweet Apple, που φροντίζουν να βρίσκουν και να αναδεικνύουν την kinky πλευρά κάθε έργου.

fgfg 1

Εκμετάλλευση

Αν και αυτή η εφαρμογή ενδεχομένως να καταφέρει να παντρέψει τους κόσμους της τέχνης και της πορνογραφίας, συστήνοντας τους κλασικούς ζωγράφους σε ένα νέο κοινό, οι διευθυντές των ευρωπαϊκών μουσείων δεν θέλουν τα εκθέματά τους να τύχουν τέτοιας εκμετάλλευσης, απειλώντας να κινηθούν νομικά εναντίον του Pornhub.

fgfg 2

Τόσο το Μουσείο του Λούβρου όσο και η Γκαλερί Ουφίτσι κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Pornhub για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, απαιτώντας την αφαίρεση των αναπαραστάσεων των δικών τους εκθεμάτων από την εφαρμογή. «Κανείς δεν έδωσε έγκριση για τη χρήση της τέχνης. Στην Ιταλία ο κώδικας πολιτιστικής κληρονομιάς επιβάλλει τη χορήγηση άδειας για τη χρήση εικόνων του μουσείου για εμπορικούς σκοπούς και την καταβολή σχετικού αντιτίμου» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ουφίτσι στο Daily Beast.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Πολιτικά Ευβοίας: Ανεγκέφαλος έβγαλε την βάρκα στην παραλία με δεκάδες κόσμο δίπλα [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

 Πολιτικά Ευβοίας: Δύο φωτιές η μια μετά την άλλη – Αυξημένη η επικινδυνότητα λόγω του αέρα [ΒΙΝΤΕΟ]

Αλιβέρι: Μεθυσμένος έκανε ακροβατικά και κατέλειξε στο νοσοκομείο

Εύβοια: Άγριος ξυλοδαρμός στο Αλιβέρι – Για μια γρατζουνιά στο αυτοκίνητο τον έσπασαν στο ξύλο

ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ – Σκύλος γίνεται viral στο tik tok χορεύοντας ζεϊμπέκικο

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακό οδό Λεπούρων – Καρύστου [ΦΩΤΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι