Νεκρός ομογενής στην Νέα Υόρκη μετά από επίθεση αστυνομικών με teaser

720 726144 f5c9c7bc0c a88899318f4f8e93

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Γουαϊστόουν το βράδυ της Κυριακής, όταν η Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι ομογενή και τον έπληξε με teaser gun, με αποτέλεσμα ο 29χρονος Γιώργος Ζαπάντης (George Zapantis) να πάθει καρδιακή προσβολή και να πεθάνει. Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε μετά την λανθασμένη πληροφορία που δέχθηκε από γείτονα πως ο ομογενής οπλοφορούσε. Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν σπίτι του, τον είδαν ντυμένο μονομάχο, να φορά κράνος και να κρατάει ένα σπαθί σαμουράι. Ο Ζαπάντης έπασχε από διπολισμό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Daily News”.

Μητέρα 9χρονης που λιποθύμησε από πείνα:”Το κοριτσάκι μου ζητάει να φάει και λέω περίμενε τα 533 ευρώ”

«Κλαίω επειδή δεν ήμουν εδώ για τον γιο μου κατά τις τελευταίες του ημέρες και πέθανε με τόσο τρομερό τρόπο», ανέφερε η απαρηγόρητη μητέρα Αθανασία Ζαπάντη την Τρίτη στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης. «Ηταν τα πάντα για μένα… Πέθανε χωρίς λόγο», είπε.

Η Αστυνομία έφτασε στο σπίτι του Ζαπάντη στην 150η οδό του Γουαϊτστόουν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ μετά την καταγγελία πως οπλοφορούσε, για να τον δουν όμως να κρατάει μόνο το σπαθί.

Όταν αρνήθηκε να υπακούσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις των τεσσάρων αστυνομικών να πετάξει το σπαθί, εκείνοι του προκάλεσαν ηλεκτροσόκ με το τίζερ δύο φορές. Δεν είναι σαφές τι επίδραση είχε το ηλεκτροσόκ πάνω του, αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

O Ζαπάντης φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο και πέθανε αργότερα στο New York-PresΔημοσιεύθηκε απόterian του Κουίνς.

Ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία «παρενοχλούσε τον γιο μου σε καθημερινή βάση», ισχυρίστηκε η μητέρα του θανόντος. «Αν τον δω θα τον φτύσω στο πρόσωπο», είπε προσθέτοντας ότι «ο άντρας φέρεται να χειροκροτούσε τη στιγμή που η Αστυνομία του έβαζε χειροπέδες και του έκανε ηλεκτροσόκ».

Πηγή:ekirikas.com