Οργή ΝΑΤΟ για Πούτιν: Επικίνδυνη και ανεύθυνη η εντολή για τα πυρηνικά

ΠΟΥΤΙΝΠΥΡΑΥΛΟΙ

«Επικίνδυνη» και «ανεύθυνη» χαρακτηρίζουν την κίνηση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, να θέσει σε συναγερμό τις πυρηνικές δυνάμεις. Για το μείζων θέμα αυτό έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα Κυριακή 27/02 ο Γενς Στόλτενμπεργκ γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ .

Ο κ. Στόλτενμπεργκ εξήγησε ότι η κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν για τα πυρηνικά προστίθεται στο επιθετικό μοτίβο του Ρώσου προέδρου σχετικά με την Ουκρανία.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη ρητορική. Είναι μια ανεύθυνη συμπεριφορά. Και φυσικά όταν συνδυάζεις αυτήν τη ρητορική με το τι κάνουν στο πεδίο στην Ουκρανία, το να διεξάγουν πόλεμο εναντίον ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου έθνους, να πραγματοποιούν πλήρη εισβολή στην Ουκρανία, αυτό προστίθεται στη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην εκπομπή State of the Union του CNN.

Υπενθυμίζεται πως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε διαταγή στις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, μετά τις επιθετικές δηλώσεις των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ.

«Οι δυτικές χώρες προχωρούν σε εχθρικές οικονομικές ενέργειες κατά της χώρας μας και οι ανώτατοι αξιωματούχοι κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, διατάζω τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να θέσουν τις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μάχης», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε ενημέρωση με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!