Πέθανε ο βασιλιάς των Ζουλού – Ένα από τα 28 παιδιά του ο διάδοχος

Ο βασιλιάς πέθανε σε ηλικία 72 ετών στην Νότια Αφρική

ΒΑΣΙΛΙΑΣ_ΖΟΥΛΟΥ

Ο βασιλιάς Goodwill Zwelithini του έθνους των Ζουλού πέθανε σε νοσοκομείο στη Νότια Αφρική, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για θέματα που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Ο βασιλιάς, 72 ετών, ήταν ο ηγέτης της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της Νότιας Αφρικής και ένας επιδραστικός παραδοσιακός κυβερνήτης. Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει τα ηνία.

Χαλκιδέος κρυβόταν στην Θήβα ενώ είχε φάει 6 μήνες για ακάλυπτες επιταγές

Ο «θρόνος» ωστόσο ανήκει σε ένα από τα 28 παιδιά του. Για τη διαδοχή θα ενημερώσει η βασιλική οικογένεια των Ζουλού.

Ο βασιλιάς εισήχθη στο νοσοκομείο στο KwaZulu-Natal την περασμένη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός του βασιλιά ευχαρίστησε τη Νότια Αφρική για τις «συνεχιζόμενες προσευχές και υποστήριξη σε αυτήν την πιο δύσκολη στιγμή».

Ο βασιλιάς του έθνους των Ζουλού, ο Goodwill Zwelithini ήταν άμεσος απόγονος του βασιλιά Cetshwayo, που ηγήθηκε των Ζουλού κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Βρετανούς το 1879.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των 50 χρόνων της κυριαρχίας του, ήταν ισχυρός υποστηρικτής της διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας του έθνους του.

Ως θεματοφύλακας των παραδόσεων και των εθίμων των Ζουλού, αναβίωσε πολλές πολιτιστικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της Umhlanga – επίσης γνωστή ως τελετή Reed Dance.

Η τελετή θεωρείται από ορισμένους ως πατριαρχική, και αποσκοπεί στον εορτασμό της παρθενίας των κοριτσιών και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ιό HIV / AIDS σε μια επαρχία με μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης.

ΣΟΚ Κρεμασμένο με σκοινί βρέθηκε πεντάχρονο κοριτσάκι – Σοκάρει η μητέρα του [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής τον περιέγραψε ως «πολύ αγαπημένο οραματιστή». Κατά καιρούς ήταν επικριτικός προς την κυβέρνηση και το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), κατηγορώντας την ότι «κακοποιούσε» τη χώρα.

Το 2015, δήλωσε ότι οι αλλοδαποί πρέπει να συγκεντρωθούν και να επιστρέψουν στις χώρες τους. Τα σχόλιά του προκάλεσαν αντιδράσεις και ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι με αυτά τροφοδότησε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών στην επαρχία του.

Ο βασιλιάς αργότερα είπε ότι τα σχόλια είχαν ληφθεί εκτός πλαισίου και περιέγραψε τις επιθέσεις ως «άθλιες».

Ο Goodwill Zwelithini ονομάστηκε διάδοχος του θρόνου σε ηλικία μόλις 20 ετών το 1968. Ωστόσο, βασιλιάς στέφθηκε το 1971 επειδή κρυβόταν μετά από θανατικές απειλές που είχε δεχτεί.

Σε οικογενειακό επίπεδο έχει έξι γυναίκες και 28 παιδιά ενώ ηγήθηκε ενός έθνους 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Περίπου το 18% του πληθυσμού της Νότιας Αφρικής ανήκει στο έθνος των Ζουλού.

Με πληροφορίες του BBC/DW/lifo

Lockdown – Σχολεία: Κλείνουν για δύο εβδομάδες σε όλη τη χώρα

Το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας συγχαίρει το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας για την πρόσφατη εξάρθρωση των εγκληματικών ομάδων

Θρίαμβος για το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας: Εξαρθρώθηκαν πλήρως 3 ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες – Τα ευρήματα της συστηματικής έρευνας [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

 

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο