Πόλεμος στο Σουδάν – «Φίλοι μου αρχίζουν να εύχονται «Καλό Πάσχα», καθώς νομίζουν ότι οι πυροβολισμοί είναι βεγγαλικά που πέφτουν»

soudan

Μια συγκλονιστική μαρτυρία, όπως την έζησε, την κατέγραψε και απέστειλε στη δημοσιογράφο, Μαρία Ζούγρα η δασκάλα μουσικής, Χαρούλα Ντούφα

15 Απριλίου 2023, ώρα 09:00 περίπου, πρωινό Μ. Σαββάτου. Έχω ανοιχτή την πόρτα και τα παράθυρα να μπαίνει η λιακάδα και φρέσκος αέρας. Η εκκλησία, ακριβώς δίπλα, έχει μόλις σημάνει την καμπάνα για το εκκλησίασμα. Από την πλαϊνή πόρτα του ιερού, που είναι ανοιχτή, ακούγεται η λειτουργία.

Ξαφνικά ο κόσμος σείεται κι αρχίζουν να ακούγονται πυροβολισμοί. Έκπληκτη, χωρίς να πολυκαταλαβαίνω ότι έχει ξεκινήσει πόλεμος, παραμένω στο δωμάτιο με ακόμα ανοιχτά παράθυρα και πόρτα, και περιμένω να περάσει η μπόρα. Ξεκινάω να κάνω τα πρώτα post και φίλοι μου αρχίζουν να εύχονται «Καλό Πάσχα», καθώς νομίζουν ότι είναι βεγγαλικά που πέφτουν.

Σουδαν

Έξω βλέπω ανθρώπους να κινούνται γρήγορα να μπουν σε κτίρια του Campus να προστατευθούν. Μετά από μερικά λεπτά ακούω την πόρτα να ανοίγει και να μπαίνει ένα αυτοκίνητο. Δεν περνάνε λίγα λεπτά και βλέπω το αυτοκίνητο να κινείται προς την άλλη μεριά της εκκλησίας, όπου δεν έχω ορατότητα. Άνδρες είναι σε διαρκή κίνηση γύρω του. Αργότερα μαθαίνω ότι τραυματίστηκαν οι δύο Έλληνες (άντρες) που ζούσαν στην ελληνική κοινότητα ,στη μια μεριά του Campus. Τους φόρτωσαν στο αυτοκίνητο, το οποίο έφυγε, κι έκτοτε είμαστε κλεισμένοι στα δωμάτια μας με κλειστά παράθυρα να μη δεχτούμε καμιά αδέσποτη σφαίρα.

Σύντομα το ρεύμα και το νερό κόβονται. Το μαγείρεμα και η χρήση του μπάνιου δυσκολεύουν. Αρχίζω να μετράω το νερό, 2 μπουκάλια, κι εύχομαι να έχουν όλα τελειώσει, πριν τελειώσει το νερό μου. Οι οβίδες και οι πυροβολισμοί δεν έχουν σταματήσει να πέφτουν….

Διαβάστε την συνέχεια στο hellenicnews.com

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ