Σαν Φρανσίσκο: Απήχθη ένας από τους πιο σπάνιους λεμούριους

Λεμούριος

Ο γηραιότερος λεμούριος του ζωολογικού κήπου του Σαν Φρανσίσκο απήχθη το βράδυ της Τετάρτης. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να συνδράμουν στην εύρεσή του, καθώς ο Maki χρειάζεται ειδική φροντίδα για να επιβιώσει.

Ένας λεμούριος ονόματι “Maki” απήχθη από τον ζωολογικό κήπο του Σαν Φρανσίσκο το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

“Αντιλαμβανόμαστε πως οι λεμούριοι είναι ιδιαίτερα χαριτωμένα ζώα, παρ’ όλα αυτά ο Maki αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση και απαιτεί εξειδικευμένη φροντίδα. Ζητάμε από το κοινό να βοηθήσει προκειμένου να επιστραφεί στον κήπο”, ανέφερε ο Dr. Jason Watters, υπεύθυνος του ζωολογικού πάρκου.

Οι αρχές εντόπισαν σημάδια παραβίασης στον χώρο όπου κρατείτο ο Maki.

O 21χρονος Maki βρισκόταν στο “Lipman Family Lemur Forest” έναν βιότοπο του ζωολογικού πάρκου διαμορφωμένο αποκλειστικά για λεμούριους, όμως κανείς άλλος του είδους του δεν φάνηκε να λείπει.

“Ως ένας από τους γηραιότερους λεμούριους, ο Μaki οφείλει να ακολουθεί ειδική δίαιτα. Από τους 19 που έχουμε εδώ, στα 21,5 χρόνια του έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον μέσο όρο ζωής του είδους του (τα 16,7 χρόνια). Την ίδια στιγμή, αποτελεί και τον πιο αργό λεμούριο, συνεπώς και τον πιο εύκολο στόχο”, εξήγησε ο Watters.

Έκρηξη με γκαζάκια σε είσοδο τράπεζας στο Γαλάτσι

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας: Η πανδημία αναδεικνύει την Χαλκίδα σαν ένα από τα σημαντικότερα ιστιοπλοϊκά κέντρα της Ελλάδας.

Κρούσμα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας – Από την Μακρυκάπα η θετική υπάλληλος στον ΙΟ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr