Σεισμός 7,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

ΣΕΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός έγινε στις 23:36 τοπική ώρα (16:36 ώρα Ελλάδας) με επίκεντρο 61 χιλιόμετρα από την πόλη Νάμι, στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. όπου θυμίζουμε ότι βρίσκεται και το πυρηνικό εργοστάσιο…

Η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 7,3 ρίχτερ σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK και εκτός από τη Φουκουσίμα έπληξε και την επαρχία Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 49 χιλιόμετρα.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη, τις περιοχές στις οποίες έγινε ο σεισμός, μετά τον οποία μάλιστα, υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι!

IntensityMap
Χάρτης του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Twitter, από το σεισμό κουνήθηκε πολύ η Φουκουσίμα ενώ λόγω του σεισμού, κόπηκε το ρεύμα σε περιοχές του Τόκιο. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 2.000.000 σπίτια είναι χωρίς ρεύμα…

Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, πρόκειται για δύο σεισμούς που έγιναν ο ένας μετά τον άλλον, με διαφορά 2 λεπτών.

Ο πρώτος ήταν 6 ρίχτερ και ακολούθηκε ο μεγάλος που ξεπέρασε τα 7 ρίχτερ…. Ήδη εικόνες από το μεγάλο σεισμό που χτύπησε την Ιαπωνία, κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!