Σεισμός μαμούθ 7,4 Ρίχτερ στην Κίνα – 2 νεκροί και 17 τραυματίες

ΣΕΙΣΜΟΣ_ΚΙΝΑ

Πολύ ισχυρός σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδας στην Κίνα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος και το επίκεντρο εντοπίζεται 382 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Τσινγκάι.

Δυο νεκροί από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ στη Γιουνάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών έπληξε σήμερα την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 17 άλλους, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Άνω Στενή: Κρούσμα κορονοϊού στο Νηπιαγωγείο – Μέχρι πότε αναστέλλεται η λειτουργία του

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9.48 το βράδυ (τοπική ώρα / 16.48 ώρα Ελλάδας), με επίκεντρο κοντά στην πόλη Νταλί, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, πρόσθεσε.

Το μέγεθος του σεισμού καταγράφηκε αρχικά στους 6 βαθμούς πριν το USGS αναθεωρήσει προς τα πάνω το μέγεθος της δόνησης.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός οδηγού φορτηγού το οποίο συνεντρίβη στην ορεινή αυτή περιοχή από πτώση βράχου, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Δεκαεπτά άλλοι τραυματίστηκαν, πρόσθεσαν.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους από τους 100.000 που ζουν σε αγροτικές κοινότητες σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Ορισμένα κτίρια κατέρρευσαν και άλλα υπέστησαν ζημιές.”Η κατάσταση παρακολουθείται στενά και γίνονται έλεγχοι”, τόνισαν.

Το Κέντρο Σεισμικών Δικτύων της Κίνας συνέστησε στους πολίτες να “μείνουν μακριά από κτίρια” σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Weibo.

Το κέντρο παρακολούθησης σεισμών ανακοίνωσε ότι ο σεισμός αποτελούσε συνέχεια “μιας σειράς μικρότερων σεισμών” που σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα από αυτόν.

Τον Οκτώβριο του 2014, εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 100.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους μετά τον σεισμό μεγέθους 6 βαθμών στην ίδια περιοχή κοντά στα κινεζικά σύνορα με τη Βιρμανία και το Λάος.

Η Κίνα πλήττεται τακτικά από σεισμούς, κυρίως στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά.

Ένας πολύ ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών άφησε πίσω του 87.000 νεκρούς ή αγνοούμενους το 2008 στην επαρχία Σιτσουάν, ενώ το 2003 άλλος σεισμός 6,8 βαθμών σκότωσε 268 ανθρώπους στη Σιντζιάνγκ, προκαλώντας επίσης σημαντικές υλικές ζημιές.

newsit.gr

Σεισμός μαμούθ 7,4 Ρίχτερ στην Κίνα

Χαλκίδα Ευβοίας: Τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να κλέβει Super Market

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις εργασίες εγκατάστασης των Διοδίων στο Σχηματάρι – Χαλκίδα

Εύβοια – Τροχαίο στα Λέπουρα το απόγευμα της Πέμπτης – Τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας οδηγός μηχανής [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Εύβοια – Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή 75χρονη σε τροχαίο στην Σέττα – Καρφώθηκε σε ελιά το ΙΧ

Τροχαίο στο Νεκροταφείο Ερέτριας : Τραυματισμένος ένας 72χρονος από τη σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο