Σεισμός στην Τουρκία: Η ελληνική ΕΜΑΚ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τον εντοπισμό της 24χρονης αθλήτριας στην Αντιόχεια

ΕΜΑΚ Αντιόχεια 24χρονη

Η ελληνική ΕΜΑΚ αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τον εντοπισμό και τη διάσωση της 24χρονης αθλήτριας βόλεϊ που είναι εγκλωβισμένη στα συντρίμμια κτηρίου που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο αδερφός της 24χρονης – στρατιωτικός στο επάγγελμα – που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, μετά την κατάρρευση του κτηρίου από τον φονικό σεισμό που χτύπησε την Τουρκία, ζήτησε από τα στελέχη της ΕΜΑΚ να μην εγκαταλείψουν τις προσπάθειες και αποχωρήσουν από το σημείο.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ ικανοποίησαν την επιθυμία του και έμειναν στο σημείο μόνο και μόνο επειδή τους το ζήτησε. Έτσι, αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης της 24χρονης αδερφής του.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Η ίδια φαίνεται ότι έχει δώσει σημεία ζωής από πιο νωρίς, αφού είχε επικοινωνήσει με SMS με την τουρκική Πολιτική Προστασία ενώ χτύπησε και σίδερο 3 φορές για να βρουν το σημείο εγκλωβισμού της.

Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης:

H 24χρονη έμενε στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που κατέρρευσε μετά τον σεισμό. Τα μπάζα έχουν φτάσει ύψος 10 μέτρων και οι διασώστες έχουν καταφέρει να σκάψουν περίπου 5 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

Διαβάστε Επίσης