Σεισμός στην Τουρκία: Πέθανε εν ώρα καθήκοντος ο σκύλος διασώστης Proteo – Με τιμές ήρωα τον αποχαιρέτησαν στο Μεξικό

Τουρκία ΣΚύλος Προτέο Μεξικό

Από την πρώτη στιγμή του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (06.02.2023), συγκλόνισε Τουρκία και Συρία, πλήθος χωρών έσπευσαν να βοηθήσουν στέλνοντας ομάδες διάσωσης. Τις αποστολές συνόδευαν σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, οι οποίοι θα βοηθούσαν στον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα χαλάσματα.

Η ομάδα που ξεκίνησε από το Μεξικό για την Τουρκία είχε μαζί της και τον σκύλο–διασώστη «Proteo», ο οποίος δυστυχώς πέθανε την ώρα του καθήκοντος, την ώρα που προσπαθούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό όσων παρέμεναν εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός. Και τα μέλη της μεξικανικής αποστολής τίμησαν με τον πιο όμορφο, τον πιο συγκινητικό τρόπο, τον «σύντροφο» τους, όπως τον αποκαλούν στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή τους…

Το υπουργείο Άμυνας του Μεξικού εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του σκύλου-διασώστη «Proteo», η οποία αναρτήθηκε και στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείο στα social media. «Eίμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του σπουδαίου συντρόφου μας σκύλου διασώστη Proteo», αναφέρει η ανάρτηση.

«Εκπλήρωσε το καθήκον του ως μέλος της μεξικανικής αντιπροσωπείας στην έρευνα και διάσωση των αδελφών μας στην Τουρκία. Σε ευχαριστούμε για το ηρωικό σου έργο», καταλήγει το υπουργείο Άμυνας του Μεξικού.

Δεν είναι όμως μόνο η επίσημη και συγκινητική ανακοίνωση του υπουργείου. Και οι «σύντροφοί» του τον αποχαιρέτησαν, δείχνοντας με κάθε τρόπο τον σεβασμό, την αγάπη και την θλίψη τους. Σε ειδική εκδήλωση στη μνήμη του, η μεξικανική αποστολή που ήταν μαζί στην Τουρκία τον αποχαιρέτησε λέγοντας τρεις φορές: «Proteo-παρών».

Πηγή Newsit.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης