Σκληρή απάντηση Πριγκόζιν στον Πούτιν – «Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» – Πανικός στη Μόσχα μετά το πραξικόπημα της Wagner

24 Ιουνίου 2023, 1:07 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ταχύτατες είναι οι εξελίξεις στη Ρωσία μετά την νυχτερινή, αιφνιδιαστική απόφαση του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να στασιάσει κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης και να καλέσει του Ρώσους στρατιώτες να ταχθούν στο πλευρό του.

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της Wagner με την Ρωσία και τον Πούτιν, μετά την ανταρσία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Διάγγελμα για τα έκτακτα γεγονότα στη Ρωσία, μετά την στάση του Πριγκόζιν και την κατάληψη στρατιωτικών αρχηγείων και άλλων εγκαταστάσεων από τις δυνάμεις της Wagner – έκανε ο Βλαντιμίρ Πουτιν. 

Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα τον επικεφαλής της Wagner, στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, ο Πούτιν  έκανε λόγο για «απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος από μέσα» και ότι οι υψηλές «φιλοδοξίες» ορισμένων έχουν οδηγήσει σε «εσχάτη προδοσία».

Μετά το διάγγελμα του Πούτιν ο οποίος κατηγόρησε την Wagner για προδοσία, διαμηνύοντας πως θα τιμωρηθεί όποιος συμμετέχει σε αυτήν, η μισθοφορική οργάνωση έδωσε σκληρή απάντηση.

Με ανάρτηση στο Telegram αναφέρει πως ο Πούτιν έκανε λάθος επιλογή, και πως «σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο».

Ο Πριγκόζιν επίσης ξεκαθάρισε πως αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν.

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.