Στα χέρια των Αρχών πλοίο Έλληνα εφοπλιστή με 850 κιλά κοκαΐνης

21 Απριλίου 2023, 1:55 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Στη Βενετία εντόπισαν οι αρχές της Ιταλίας  850 κιλά κοκαΐνης, αξίας 150 εκατ. ευρώ, σε πλοίο με σημαία Λιβερίας, αναφέρει η ιστοσελίδα TradeWinds.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου. Οι αρχές της Ιταλίας ανέφεραν ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς αερισμού του πλοίου που φέρεται να ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, συνολικά βρέθηκαν στο πλοίο 570 δέματα κοκαΐνης, βάρους 850 κιλών. Το σκάφος υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους χθες Πέμπτη (20.4.2023) και από δύτες, για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κι άλλα ναρκωτικά σε κρύπτες.

aaa269f058e960b510c6c3dd2bcf5eaa

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κανένας από τους ναυτικούς που ήταν στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί. Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Βενετία.

Τον περασμένο μήνα, η Europol δήλωσε ότι περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από συμμορίες, που εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από πληροφοριοδότες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος ολοένα και αυξάνεται από το 2018.

Τα καρτέλ ναρκωτικών πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένους εμπλεκόμενους στη ναυτική επιμελητεία για να τους δώσουν τα μοναδικά μηχανογραφημένα στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά.

Η πρακτική αυτή είναι γνωστή ως «PIN code fraud».

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.