Τι λέει ο Έλληνας ΣΕΦ της Βασίλισσας Ελισάβετ – Η βασίλισσα δεν φερόταν σαν αφεντικό αλλά «σαν γιαγιά μας»

New Project 64

Ένας άνθρωπος που έζησε από πολύ κοντά τη βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ο Νικόλας Κουλούσιας, ο Έλληνας σεφ του Μπάκιγχαμ. Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε μια ακόμη ιστορία που αποδεικνύει πόσο ακομπλεξάριστη ήταν η 96χρονη μονάρχης.

Ο Νικόλας Κουλούσιας βρέθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2017. Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν φερόταν σαν αφεντικό αλλά «σαν γιαγιά μας», είπε ο Έλληνας σεφ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (09.09.2022) στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ.

Και αποκάλυψε ένα αστείο περιστατικό, όταν στις 05:00 τα ξημερώματα η βασίλισσα Ελισάβετ με το νυχτικό της κατέβηκε στην κουζίνα για να του ζητήσει… μαρμελάδα σύκο!

«Θυμάμαι λίγο πριν το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, όταν μέναμε για 3 μήνες σχεδόν μέσα στα ανάκτορα, κατέβηκε με το νυχτικό της κατά τις 5 το πρωί στην κουζίνα, ξαφνικά μου χτυπάει την πλάτη και απλά μου ζήτησε μαρμελάδα σύκο. Εγώ δεν είχα και μου είπε πήγαινε να φέρεις στη φάρμα που είναι ακριβώς δίπλα στα ανάκτορα. Ήταν δυο μέρες πριν το γάμο όμως, είχε μαζευτεί πολύς κόσμος έξω από το κάστρο και αντί να κάνω 5 λεπτά έκανα 45», ανέφερε.

Όσον αφορά στο φαγητό, η βασίλισσα Ελισάβετ, είπε, δεν ήταν πολύ απαιτητική, εκτός εάν επρόκειτο για κάποιο συμπόσιο. Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ότι ήταν πάρα πολύ επιλεκτική. «Μερικές φορές έσβηνε τα μενού που της στέλναμε για να τα διαλέξει. Κάναμε τον σταυρό μας κάθε φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης δήλωσε ότι μετά την απώλεια του βασιλιά Φίλιππου, η Ελισάβετ έτρωγε μόνη της. «Ακόμα και όταν έρχονταν τα παιδιά του Γουίλιαμ στο Μπάκιγχαμ, τρώγανε ξεχωριστά», πρόσθεσε ο Έλληνας σεφ.

Για τον θάνατο της βασίλισσας τόνισε ότι το γνώριζε περίπου 30-45 λεπτά πριν την ανακοίνωση ωστόσο, υποψιαζόταν ότι κάτι συμβαίνει όταν του έδωσαν εντολή να έχει μαζί του την μαύρη στολή. «Μας είχαν πει να έχουμε μαζί μας τη μαύρη στολή εντός του κάστρου και καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το πρωτόκολλο τώρα λέει ότι θα τη φοράμε για 12 ημέρες», τόνισε.

Και δεν έκρυψε ότι θα του λείψει: «Είναι σαν να φεύγει ένας δικός μου άνθρωπος και θα μου λείψει».




Της άρεσε ο τόνος όχι το σκόρδο

Μιλώντας εξάλλου στο Happy Day στον Alpha, ο Έλληνας σερ της βασίλισσας Ελισάβετ είπε για τις προτιμήσεις της στο φαγητό: «Ήμασταν ελεύθεροι να δημιουργήσουμε ο,τιδήποτε είχε σχέση με γλυκό. Απαγορεύονταν αυστηρά ρύζι, μακαρόνια και πατάτες. Από εκεί και πέρα ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε ο,τιδήποτε θέλουμε, αρκεί να ήταν γραμμένο στα γαλλικά. Όλα τα μηνύματα έπρεπε να είναι με γαλλικές-αυστριακές συνταγές και έπρεπε να ήταν μαγειρεμένα εποχιακά. Δεν μπορούσαμε να βάλουμε δηλαδή κεράσια και φράουλες τον χειμώνα. Έπρεπε ο,τιδήποτε μαγειρεύουμε να έχουμε άμεση επαφή με τις βασιλικές φάρμες και να ενημερωνόμαστε τι έχουν αυτή τη στιγμή και από εκεί και έπειτα το προμηθευόμασταν και το φτιάχναμε», είπε.

Η βασίλισσα «αγαπούσε πάρα πολύ το πρωί τον τόνο με φρεσκοκομμένο αγγουράκι. Το μεσημέρι ήθελε κάτι πάρα πολύ ελαφρύ ως ενδιάμεσο, όπως για παράδειγμα από σολομό Σκωτίας, καραβίδας, σπαράγγια. Για βραδινό ήταν δύο φέτες του τοστ χωρίς κόρα και μαρμελάδα σύκο. Δεν της άρεσε καθόλου να μαγειρεύουμε με σκόρδο».