Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο – Μεταξύ τους και ένα παιδί στο Περού

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΕΝΓΑΛΗ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, όταν μικρό λεωφορείο έπεσε σε απόκρημνη πλαγιά σε απομονωμένο δρόμο στη ζούγκλα του βόρειου Περού.

Το μικρό τουριστικό λεωφορείο έπεσε από ύψος 300 μέτρων στο κενό χθες το πρωί, ενώ κινούνταν από την πόλη Τσατσαπόγιας στη Μογιομπάμπα, στην περιφέρεια Αμαζόνας, 1.000 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμας.

«Δέκα άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ άλλοι επτά διασώθηκαν» σοβαρά τραυματισμένοι, ανέφερε εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

Τα δυστυχήματα στο οδικό δίκτυο του Περού είναι πολύ συχνά, εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας, της κακής κατάστασης του οδοστρώματος, της απουσίας σήμανσης και της έλλειψης ελέγχων από τις αρχές.

Η τραγωδία στην περιφέρεια Αμαζόνας καταγράφηκε την επομένη του ισχυρού σεισμού της Κυριακής με πάνω από 2.400 πληγέντες. Με βάση τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό των αρχών, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 117 σπίτια και πέντε εκκλησίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και αρκετοί δρόμοι υπέστησαν ζημιές.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News