Τρεις τραυματίες από την εισβολή αυτοκινήτου σε εκκλησία της Γαλλίας

ekls

Ένα αυτοκίνητο εισέβαλε με μεγάλη ταχύτητα σε μια εκκλησία στην πόλη Ντεσίζ, στην κεντρική Γαλλία, λίγο πριν ξεκινήσει η λειτουργία, παρασύροντας και τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους, έναν στο προαύλιο και άλλους δύο που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας – Ρομά τα έκανε “λαμπόγυαλο” γιατί δεν τον άφηναν να δεί την μητέρα του πέθανε από Κορονοϊό

Από τους τρεις τραυματίες, μόνο ένα νεαρό αγόρι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Μουλέν, καθώς έσπασε την κλείδα του, ανέφερε ο εφημέριος της ενορίας. «Ο Θεός μας έσωσε», πρόσθεσε ο πάτερ Ζαν Μποσκό Ακογκό. «Όλη η πύλη και τα δοκάρια έπεσαν και έσπασαν. Ευτυχώς, δεν υπήρχε ακόμη πολύς κόσμος στο εσωτερικό, γιατί τα δοκάρια θα μπορούσαν να συνθλίψουν ανθρώπους», εξήγησε.

Το ατύχημα προκλήθηκε από έναν 84χρονο οδηγό ο οποίος «μπέρδεψε τα πεντάλ του αυτοκινήτου και πάτησε το γκάζι αντί για το φρένο», ανέφερε η τοπική αστυνομία. Αρχικά, οι τοπικές αρχές εξέταζαν ακόμη και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

«Μας τηλεφώνησαν άνθρωποι και έλεγαν ότι ένα αυτοκίνητο μπήκε στην εκκλησία Σεντ Αρέ και ότι ακούγονταν πυροβολισμοί», είπε ένας αστυνομικός. Στην πραγματικότητα ήταν ο ήχος από τα τζάμια και τα στασίδια που συνέθλιψε το αυτοκίνητο. «Ευτυχώς, μόνο η μισή πύλη ήταν ανοιχτή. Έτσι, το όχημα αναγκάστηκε να στρίψει αριστερά και χτύπησε σε μια κολόνα, αντί να συνεχίσει ευθεία στο κλίτος», πρόσθεσε.

Εύβοια – Τροχαίο στην Έξω Παναγίτσα: ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό το βράδυ της Κυριακής [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Το συμβάν προκάλεσε πανικό στους περίπου 30 πιστούς που βρίσκονταν στον ναό. «Ένας από αυτούς μου είπε ότι νόμιζε πως έσκασε βόμβα», είπε η Ανίκ Ζαϊγιό, η αντιδήμαρχος της κοινότητας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο