«Βόμβα» Πούτιν! «Η Ουκρανία ίσως πάψει να είναι κράτος» – Καταιγιστικές οι εξελίξεις του πολέμου

5 Μαρτίου 2022, 6:49 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και τις επόμενες ώρες να θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για την πορεία της ρωσικής εισβολής.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πολιορκεί το Κίεβο και την Μαριούπολη, με τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός -ώστε να απομακρυνθούν άμαχοι- να γίνεται σμπαράλια και τις δύο πλευρές, Ουκρανία και Ρωσία να εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για το «σπάσιμο» της συμφωνίας.

Την ίδια στιγμή αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο σαββατοκύριακο να γίνει ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, χωρίς τίποτα να είναι δεδομένο για το πότε αυτό θα συμβεί.

Μήνυμα κατά της Ουκρανίας απέστειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέγοντας πως η Ουκρανία ίσως σύντομα χάσει την εθνική κυριαρχία της, συμπληρώνοντας, σύμφωνα με τους New York Times, ότι αν συμβεί αυτό τότε θα πρέπει οι ίδιοι να κατηγορηθούν γι’ αυτό.

Την ίδια ώρα σε νέο τηλεοπτικό μήνυμά του για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε πως όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, έναν ισχυρισμό του Κιέβου που το ΝΑΤΟ έχει απορρίψει.

«Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε για μια πιθανή «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας». Συνέχισε λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών για την επίλυση πιθανών ζητημάτων που συνδέονται με τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση για τις γυναίκες αεροσυνοδούς δικαιολόγησε την εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας πως η Μόσχα έπρεπε να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία, καθώς επίσης και τα συμφέροντά της.

Συνέχισε λέγοντας πως η Ρωσία ζητά την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας και θέλει η χώρα να «αποναζιστικοποιηθεί» και να έχει ουδέτερο καθεστώς, λέγοντας πως «εμείς δεν κάνουμε ήρωες αυτούς που συνεργάζονται με τους Ναζί». Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά πως στην Ουκρανία οι «νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους».

Πρόσθεσε ότι «οι Ναζί έχουν συγκεντρώσει 6.000 αμάχους στο σταθμό του Χαρκόβου» και σημείωσε ότι οι «Δυτικοί κάνουν το άσπρο-μαύρο».

Τέλος, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για επιβολή στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.