Ένταση ανάμεσα σε «αρνήτρια» και Ευαγγελάτο: «Μας καλείτε για να κουνάτε ειρωνικά το κεφάλι σας», «δεν σας στηρίζω»

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ EVIATHEMA

Ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα σε μια υγειονομικό που αρνείται να εμβολιαστεί και τον παρουσιαστή της εκπομπής, Νίκο Ευαγγελάτο.

«Φουντώνει» η συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», τόνισε ότι «στόχος της κοινωνίας είναι να πείσουμε τους ανθρώπους ώστε να κάνουν το βήμα προς την σωτηρία όλων μας», εννοώντας να εμβολιαστούν.

Στην εκπομπή τοποθετήθηκε, μητέρα τριών παιδιών και ανεμβολίαστη υγειονομικός που βγήκε σε αναστολή και αρνείται να εμβολιάσει την κόρη της που θα πάει πρώτη γυμνασίου.

«Όχι, δεν το εμβολίασα το παιδί μου και δεν πρόκειται. Δεν πήρε έγκριση το εμβόλιο για τα παιδιά κάτω των 16. Εάν δεν πείστηκαν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες που έπρεπε να εμβολιαστούν, θα την πληρώσουν τα παιδιά» σημείωσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος την ρώτησε εάν εμβολιάστηκε κι εκείνη απάντησε: «Όχι ανήκω στους υγειονομικούς της Βέροιας που δεν εμβολιάστηκαν και βγήκα σε αναστολή. Αλλάζει κάτι αυτό; χαρακτηρίζομαι διαφορετικά γιατί δεν υπέκυψα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό;» ανέφερε.

«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μια περίπτωση αμφιβολίας για το αν το εμβόλιο είναι κατάλληλο για τα παιδιά», τόνισε ο καθηγητής από την πλευρά του.

«Η κυρία προφανώς θεωρεί ότι το εμβόλιο δεν είναι χρήσιμο και ασφαλές και δεν το έκανε ούτε στον εαυτό της. Πού έχει πάρει και αδειοδότηση», πρόσθεσε.

Η κουβέντα ξέφυγε, όταν ο Νίκος Ευαγγελάτος ανέφερε στην αρνήτρια μητέρα ότι στις ΗΠΑ εμβολιάζουν με Pfizer τον αμερικανικό στρατό.

«Γιατί να πάρουμε τον εμβολιασμό από τις ΗΠΑ; Σε κάποιες πολιτείες ισχύει η θανατική ποινή; Γιατί να μην πάρουμε και την θανατική ποινή στην Ελλάδα; Γιατί να κοιτάζουμε μόνο ότι μας συμφέρει στα άλλα κράτη; Γιατί να μη φύγω στην Γερμανία που μου προτάθηκε δουλειά με διπλάσια λεφτά», σχολίασε η ίδια.

«Στις πολιτείες που υπάρχει μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού ενηλίκων και ανηλίκων, τ σχολεία λειτουργούν χωρίς πρόβλημα. Αντίθετα στις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα διασποράς του πολύ μεταδοτικού στελέχους Δέλτα και υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων», τόνισε ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα.

Τότε η υγειονομικός συνέχισε να λέει την γνώμη της για επιστήμονες με τους οποίους συνεργάστηκε και μπορούν-σύμφωνα με την ίδια-να τεκμηριώσουν τα όσα λέει και ο παρουσιαστής Νίκος Ευαγγελάτος της είπε, «Εγώ ήθελα να ακούσουμε εσάς, και από επιστήμονες, επειδή μου βάζετε το ερώτημα, καταλαβαίνω ότι δεν έχετε κάτι άλλο να πείτε να κλείσουμε και την κουβέντα. Αλλά να σας πω γιατί βγάζω εσάς…».

«Όχι, δεν καταλάβατε καλά. Εμείς καταλαβαίνουμε πολύ καλά για ποιο λόγο μας καλείτε, για να κουνήσετε ειρωνικά το κεφάλι κλείνοντας την σύνδεση ή κόβοντας τον συνάδελφο στον αέρα. Όπως έχει γίνει πολλές φορές. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την στήριξή σας», είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Αντιλαμβάνομαι την ειρωνεία, αλλά θέλω να είμαι κι εγώ καθαρός, δεν σας στηρίζω καθόλου», της απάντησε ο παρουσιαστής.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πανικός στην Κάρυστο: 50χρονος αυνανιζόταν μπροστά σε κοριτσάκια στο λιμάνι – Επεισοδιακή σύλληψη

Χαλκίδα: 44χρονος στα χέρια της Αστυνομίας για κλοπή σε σπίτι – Είχε ξαφρίσει τηλεόραση και εργαλεία

Εύβοια: Πέθανε 55χρονος εμβολιασμένος από κορονοϊό

Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία της Elpedison

Ποινική δίωξη στην παίκτρια γνωστού ριάλιτι που συνελήφθη με 7,8 κιλά κοκαΐνη – Τα «παίρνει πάνω του» ο σύντροφός της

Καιρός – Στην Εύβοια τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σήμερα Πέμπτη – Τι έγινε στις πυρόπληκτες περιοχές

ΣΟΚ στη Χαλκίδα: Πήγε να την σκοτώσει με το κηροπήγιο μπροστά στα μάτια του παιδιού τους

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι