Netflix: Η πραγματική ιστορία ενός βιασμού που δεν πίστευε κανείς έγινε σειρά

t8shwuti

«Απίστευτο» είναι ο ελληνικός τίτλος του «Unbelievable», της νέας σειράς της συνδρομητικής πλατφόρμας που βουτά στα βαθιά του τραύματος και των περιπετειών που φέρνει συνήθως μια καταγγελία για βιασμό.

powered Δημοσιεύθηκε από Rubicon Project
Συναισθηματικά φορτισμένη και αδυσώπητη, η σειρά που έκανε πρεμιέρα στις 13 Σεπτεμβρίου ως σειρά μίας σεζόν είναι ένα δυνατό αστυνομικό δράμα που απολαμβάνει ήδη διθυραμβικών κριτικών από το κοινό.

Μια 18χρονη κοπέλα από την Ουάσιγκτον κατηγορείται ότι είπε ψέματα για τον βιασμό της, μέχρι να αποφασίσουν τελικά δύο αστυνομικίνες να ερευνήσουν το θέμα και να το συνδέσουν με μια σειρά από ανατριχιαστικά παρόμοιες επιθέσεις.

Το σενάριο είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία ενός βιασμού, που έγινε άρθρο («An Unbelievable Story of Rape») το 2015 από τους T. Christian Miller και Ken Armstrong και απέσπασε το Βραβείο Πούλιτζερ. Το θέμα έβγαλε μάλιστα στη δημοσιότητα το ασίγαστο The Marshall Project, ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που ασχολείται με τα κακώς κείμενα του αμερικανικού ποινικού συστήματος.

Η σειρά δείχνει πώς ακριβώς αντιμετωπίζονται κάποιες φορές τα θύματα βιασμού από τις διωκτικές αρχές, εκεί που η δυσπιστία κυριαρχεί δηλαδή και η κακομεταχείριση δίνει και παίρνει…