Ντροπή και αηδία για τις “Σφήκες” της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο – Έντονες οι αντιδράσεις από το κοινό

17 Ιουλίου 2023, 3:47 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Σε ανάρτησή της στο blog elenifourli.gr η Εύα Καλαβρή κάνει αναφορά στο έργο “Σφήκες” της Λένας Κιτσοπούλου το οποίο παρακολούθησε σαν θεατής το Σάββατο, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για την ακραία φρασεολογία. Σε ανάρτησή της στο twitter περιγράφει με τρεις λέξης αυτό που είδε: “Απάτη – φόλα – κοροϊδία” ενώ συνεχίζει “H παράσταση #Σφήκες της #Κιτσοπούλου. Καμιά σχέση με Αριστοφάνη και θέατρο γενικότερα. Καμία θέση σε Επίδαυρο. Οι ηθοποιοί εμφανώς επηρεασμένοι από το κοινό που αποχωρούσε κατά δεκάδες δεν πίστευαν αυτό που παρουσίαζαν..”

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα έγραφε: “Είδαμε τους “Σφήκες” της Λένας Κιτσοπούλου, στην Επίδαυρο, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023. Ξεκινάω με αυτό το δεδομένο, για να καταστήσω σαφές ότι ήμουν εκεί και γράφω την εμπειρία μου.

Δεν είμαι κριτικός θεάτρου, είμαι μία απλή θεατής, μου αρέσει το θέατρο και παρακολουθώ όσες περισσότερες παραστάσεις μπορώ και μου δίνεται η ευκαιρία. Έχω υπάρξει επίσης, μέλος ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας και έχω διδαχθεί κάποια πράγματα για το αρχαίο (και όχι μόνο) θέατρο, ενώ έχω αναλάβει να δημιουργήσω χορογραφίες για παραστάσεις με την ιδιότητα της χορογράφου.

Δεν θα σταθώ στο σκηνικό, ούτε στο γυμνό, ούτε στο βιασμό και την κτηνοβασία επί σκηνής. Έχοντας παρακολουθήσει πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα κυρίως αλλά και στο εξωτερικό (και πειραματικές σκηνές), έχουν δει πολλά τα ματάκια μου και δεν με σοκάρει πια, σχεδόν, τίποτα. Στα άρθρα που είχαν προηγηθεί της πρεμιέρας άλλωστε, υπήρχε ξεκάθαρη προτεινόμενη ηλικία άνω των 15 ετών.

Από κάθε παράσταση, πήρα κάτι, ακόμη και από εκείνες που μετάνιωσα τα χρήματα του εισιτήριου και τον χαμένο χρόνο μου. Μπορεί να εισέπραξα έναν προβληματισμό, μια αξιοσημείωτη ερμηνεία, ένα μήνυμα, ένα παράδειγμα προς αποφυγή, μια άλλη οπτική, ακόμα και αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμό, λύπη, γιατί όλα αυτά μπορούν να μας διδάξουν.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρο του elenifourli.gr

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.