Βάνα Μπάρμπα: “Προσπάθησα να µην το µάθει κανείς…”

vana

Η Βάνα Μπάρμπα μίλησε στο “Secret” των “Παραπολιτικών” και μεταξύ όσων είπε αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που έχει.

Ενας από τους λόγους για τους οποίους δεν θα είσαι υποψήφια είναι ότι έχει προκύψει και ένα θέµα υγείας.

Ναι, έχω ένα θέµα σοβαρό µε την υγεία µου και δεν µπορώ να αντέξω όλη αυτή την κόπωση. Το να τρέχω και να πηγαίνω σε κόσµο δεν το αντέχω, γιατί δεν έχω αυτή τη δύναµη. Μου το συνέστησαν. Πρέπει να είµαι πιο ήσυχη και να κάνω πράγµατα που δεν µε εξαντλούν.

Τι ακριβώς συνέβη;

Υπάρχει ένας λόγος που δεν µε αφήνει να µιλήσω γι’ αυτό.

Κάνεις κάποιες θεραπείες;

Ναι, κάνω ανοσοθεραπεία, η οποία πάει πάρα πολύ καλά, ευτυχώς. Προσπαθώ να τρώω καλά. Χρησιµοποιώ και την προσευχή ως έναν πνευµατικό δρόµο. Το συνιστώ σε όλους τους ανθρώπους που περνάνε προβλήµατα υγείας. Με µια πνευµατική τροφή όλα πάνε καλά. Με την πίστη, που είναι πολύ σηµαντικό.

Φοβήθηκες όταν το έµαθες;

Ναι, φοβήθηκα. Σκέφτηκα το παιδί, σκέφτηκα τα πάντα.

Πώς έµαθες για το πρόβληµα;

Ενιωσα κόπωση. Ξαφνικά δεν είχα δύναµη. Και ακόµη δεν έχω. Λίγα πράγµατα µπορώ να κάνω. Οµως πάµε καλά. Μακάρι να µπορούσα να βοηθήσω και να µπω στη µάχη για την πατρίδα µου, αλλά δεν µπορώ. Κατ’ αρχάς, να βγουν καινούργιοι άνθρωποι, πρόσωπα.

Με ποιο πρόσωπο µοιράστηκες το πρόβληµα της υγείας σου;

Προσπάθησα να µην το µάθει κανείς. Αν δεν γύριζα από Ρώµη, δεν θα µαθευόταν. Με εσάς το µοιράζοµαι. Με εσάς το µαθαίνουν οι δικοί µου.

Η κόρη σου τι σου είπε για το θέµα υγείας;

Η κόρη µου δεν ξέρει πολλά και δεν πρέπει να ξέρουν τα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να προχωράνε µπροστά, να ανοίγουν τα φτερά τους. Να µην τους απασχολούν προβλήµατα. Τα παιδιά χρειάζονται σταθερότητα και όχι ανασφάλεια.

Ο κόσµος σε έχει για µια γυναίκα που δεν λυγίζει ποτέ.

Είµαι 56 χρόνων, έχω κάνει αγώνα µόνη µου τα τελευταία χρόνια, µεγάλωσα ένα παιδί µόνη µου. Εχω την οικογένειά µου. Ολοι είµαστε κουρασµένοι, δεν είναι εύκολα.

Αναθεώρησες κάποια πράγµατα όταν έµαθες για το πρόβληµα υγείας;

Ναι. Βλέπεις αλλιώς τα πράγµατα. Εχασα πολύτιµο χρόνο µε πολλά χαϊλίκια και πάρτι. Τώρα τρέχω και δεν φτάνω, αλλά δεν έχω και το κουράγιο. Σιγά-σιγά.