dimitriadis-vitoros

lYSIS

«Βόμβα» στην ΕΡΤ: Τέλος ο Γιώργος Κακούσης – Η εμπλοκή με τη ΓΣΕΕ και οι δεσμευμένοι λογαριασμοί

«Βόμβα» στην ΕΡΤ: Τέλος ο Γιώργος Κακούσης – Η εμπλοκή με τη ΓΣΕΕ και οι δεσμευμένοι λογαριασμοί

Μια ξαφνική και ηχηρή αποχώρηση έρχεται να ταράξει τα νερά στον χώρο των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Κακούσης ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα. Η απόφαση αυτή, που περιλαμβάνει και την αποχώρησή του από το καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ, έρχεται στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων που αφορούν την εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά πεπραγμένα του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας όταν πληροφορήθηκε, όπως ο ίδιος αναφέρει, πως το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση μέσω της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε πως εκδόθηκε διάταξη για τη δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών, με εξαίρεση αυτόν της μισθοδοσίας του, γεγονός που τον κατέστησε, σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων του, ύποπτο για τέλεση αδικημάτων λόγω της συνεργασίας του με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Ο ίδιος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν του δόθηκε καν η ευκαιρία να παράσχει διευκρινίσεις ή να λάβει γνώση του ακριβούς περιεχομένου της διάταξης πριν διασυρθεί το όνομά του.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και να προστατεύσει την επαγγελματική του φήμη, ο Γιώργος Κακούσης προχώρησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. Εκεί, υπογραμμίζει με έμφαση πως η συνεργασία του με τη ΓΣΕΕ αφορούσε αποκλειστικά Υπηρεσίες Επικοινωνίας και όχι εκπαιδευτικό έργο, ενώ τονίζει πως όλες οι συναλλαγές του είναι νόμιμες, διαφανείς και απολύτως ελέγξιμες. Αισθανόμενος την ηθική υποχρέωση να απέχει από τα μικρόφωνα μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, δηλώνει πως η αναστολή της δημοσιογραφικής του δραστηριότητας είναι μονόδρομος για τον ίδιο αυτή τη στιγμή.

kakousis
«Βόμβα» στην ΕΡΤ: Τέλος ο Γιώργος Κακούσης – Η εμπλοκή με τη ΓΣΕΕ και οι δεσμευμένοι λογαριασμοί 2

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο δημοσιογράφος επικαλείται την 32χρονη πορεία του στον χώρο, σημειώνοντας πως ουδέποτε ταυτίστηκε με παράνομες πρακτικές ή σκοτεινές επιδιώξεις. Με τη φράση «τώρα που θα ξανασυστηθούμε δεν θα απογοητευθεί κανείς», στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σιγουριάς για την τελική έκβαση της υπόθεσης, δηλώνοντας παρών για την επόμενη μέρα, όταν η Δικαιοσύνη θα έχει αποφανθεί οριστικά.

Πηγή newstok.gr

Διαβάστε Επίσης

Back to Top