P2, propaganda due – Η στοά του αίματος

strangefiles θεωρίες συνομωσίας

Η Πτώση της Κυβέρνησης Φορλάνι

Ήταν Μάιος του 1981 και οι Βρετανικές εφημερίδες έγραφαν με πηχαίους τίτλους για το μεγάλο τεκτονικό σκάνδαλο στην Ιταλία,την παρακυβέρνηση που είχαν στήσει τα μέλη μιας στοάς με την ονομασία P2(Προπαγάνδα 2) και την συνακόλουθη πτώση της Κυβέρνησης του χριστιανο-δημοκράτη Φορλάνι, εξαιτίας της εισχώρησης σε αυτήν των μελών της συνομωτικής αυτής στοάς.

Όμως τι πραγματικά συνέβη; είναι άλλο ένα σενάριο στα πλαίσια της κλιμακούμενης συνομοσιολαγνείας; Πραγματικά όχι,είναι μια σοβαρή υπόθεση βαμμένη στο αίμα και βυθισμένη μέσα στην θάλασσα της βρώμικης πολιτικής ζωής της Ιταλίας της Δεκαετίας του ’80, μια υπόθεση που έφτασε ως την Ιταλική Δικαιωσύνη, έγινε πρωτοσέλιδο πολλών Ευρωπαικών Εφημερίδων και εγραψε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας.

“ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ”: Η Σκοτεινή Αλήθεια πίσω από τον Μύθο

P2,Η Ιστορία της Προπαγάνδας

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…Το 1873 ιδρύεται η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας,δηλαδή η Μεγάλη Μητρική Στοά, στα τέλη δε του 19ου αιώνα μια μικρή τεκτονική δύναμη η οποία έγινε αργότερα γνωστή ως η περιβόητη P2 εγκατέλειψε την παραδοσιακή Μεγάλη Ανατολή και ακολούθησε τον δικό της δρόμο μένοντας στην αφάνεια εως και την δεκαετία του ΄70 όπου οι έρευνες απέδειξαν ότι συμμετείχε στην αντικομουνιστική προπαγάνδα Gladio η οποία περιελάμβανε μια σειρά Βομβιστικών επιθέσεων σε συνεργασία πιθανόν με την Αμερικάνικη Υπηρεσια C.I.A.,με αποκορύφωμα την βομβιστική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια,η οποία μέτρησε περίπου 85 αθώα θύματα,όλες αυτές τις επιθέσεις στα πλαίσια της προπαγάνδας του αντικομουνισμού τις χρέωναν με μακιαβελλικές μεθόδους στην ιταλική ακροαριστερά.

Η Λίστα της Συνομωσίας

Κάπως έτσι έφθασε το 1981 όπου ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Forlani εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και υποχρεώθηκε να δώσει λίστα με όσα ονόματα γνώριζε ότι συμπλέκονταν με την αιματοβαμένη τεκτονική στοά P2. Ο Φορλάνι υπό την πίεση των γεγονότων και ύστερα από την σύλληψη του μέλους της P2 και συνταγματάρχη Αντόνιο Βιέζερ έδωσε όύτε λίγο ούτε πολύ 962 ονόματα τα όποια συμμετείχαν ως μέλη στη στοά,μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση κατείχε αυτό του υπουργού δικαιωσύνης Αντόλφο Σκόρπι αλλά και πολλά άλλα ονοματα πολιτικών,στρατικών,μελών μυστικών υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και δικαστικών.Καθως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιωσύνης άρχισε ναξετυλίγεται ένα απίστευτο κουβάρι συνομοτικών σχεδίων που είχαν διάφορους σκοπους ένας εκ των οποίων η ανατροπή της νόμιμης Κυβέρνησης μέσω πραξικοπήματος.

Το Βατικανό,Η Μαφία και ο “Τραπεζίτης του Θεού”.

Λένε ότι το χρήμα κινεί τον κόσμο μέσα στο πανηγύρι της αγοροπωλησίας και της κατανάλωσης όμως τον τραπεζίτη Ρομπέρτο Κάλβι το χρήμα και τον έστειλε να κρεμαστεί τον Ιούνιο του 1982 στην γέφυρα Μπλακφράιαρς έχοντας στην τσέπη του σκυρόδεμα και πλίνθους κάνοντας πολλούς να υποψιαστούν ότι δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε τελετουργικά λόγω της παραβίασης των όρκων του . Ποιος ήταν όμως ο Ρομπέρτο Κάλβι; ήταν διευθυντής της Αμβροσιανής Τράπεζας της πιο ισχυρής και μεγάλης εκείνη την εποχή Τράπεζας της Ιταλίας ,ο οποίος λόγω της συνεργασίας του με το Βατικανό ονομάστηκε “ο Τραπεζίτης Του Θεού”!!!!.Ο Καλβι κατηγορήθηκε ότι ξέπλενε χρήματα της μαφίας και σαν να μην έφτανε αυτό οδήγησε την τράπεζα σε χρεωκοπία κάνωντας την να χρωστάει ούτε λίγο ούτε πολύ 1,3 δις δολάρια! Υπολογίζεται μάλιστα ότι το βατικανό έχασε περίπου το αστρονομικό ποσό των 750 .000.000 δολλάρια από την χρεωκοπία της Banco Ambrosiano και παρόλο που το βατικανό μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων της Π2 και των οικονομικών διασυνδέσεων της είναι ύποπτο το ότι ο οικονομικός σύμβουλος του Βατικανού Μικέλε Σιντόνα ήταν μέλος της στοάς της συνομωσίας.

Μετά την χρεωκοπία ο Κάλβι με την βοήθεια του αρχιμαφιόζου Μεγαλοεργολάβου από την Σαρδηνία Φλάβιο Καρμπόνι εγκαταλείπει την χώρα υπό τον φόβο της σύλληψης και πηγαίνει στο Λονδίνο όπου όπως έιπαμε και πριν βρίσκεται κρεμασμένος πάνω από μια αποβάθρα. Σε πρώτη φάση οι αρχές απέδωσαν τον θάνατο του σε αυτοκτονία παρόλα αυτά η χήρα του τραπεζίτη μίλησε για δολοφονιά και εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες σχετικά με την αιτία που έστειλε τον Κάλβι στον τάφο. Η Κυρία Κάλβι ισχυριστηκε και υποστήριξε σθεναρά ότι ο μακαρίτης σύζυγός της θα έκλεινε μια συμφωνία συμφωνία με τον πάπα,η οποία θα υποχρέωνε τον τελευταίο να ξαναπληρώσει ένα χρέος 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων!!!! λόγω χρέους που είχε η βατικανή τράπεζα σε αυτήν του Κάλβι,ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το χρέος θα το ξεπλήρωνει η γνωστή ισχυρή καθολική οργάνωση “Opus Dei” (“Το Έργο του Θεού”) αλλά κάποιοι αντιδρούσαν σε αυτήν την προοπτική. Τελικά η ιταλική δικαιωσύνη ανακάλυψε στοιχεία που συνέδεαν τον Κάλβι με τον Μεγάλο διδασκαλο της P2 Τζέλι,για τον οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω καθώς και με την ίδια τη P2 και την Μαφία και απέδωσε κατηγορίες για τον Θανατο του σε τέσσερεις μεγαλομαφιόζους,ένας εκ των οποίων ήταν ο Καρμπόνι!

Ως Ηθικό αυτουργό Η Ιταλική διακαιωσύνη θεώρησε τον Φραντσέσκο ντι Κάρλο και φυσικό αυτουργό τον, ήδη σκοτωμένο από βόμβα, Βιντσένζο Κασίλο στενό συνεργάτη του τελευταίου. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η γραμματέας του Κάλβι βρέθηκε επισης αυτοκτονημένη. Επίσης ωφείλουμε να πούμε ότι Η Αγία Έδρα δεν βγήκε αλώβητη από τις κατηγορίες αφού ο Αρχιεπίσκοπος και επικεφαλής τότε της Τράπεζας του Βατικανού,του Ινστιτούτου Θρησκευτικού Έργου Πολ Κάσιμιρ Μαρσίνκους κατηγορείται για συμμετοχή στην μεγάλη αυτή κομπίνα της χρεωκοπίας της αμβροσιανής τράπεζας και καταδικάζεται σε μακροχρόνια φυλάκιση παρόλο που τελικά βγηκε μετα από πεντε μόνο χρόνια από την φυλακή καθώς το ανώτατο ιταλικό ειδικό δικαστήριο έκρινε ως παράνομη και καταχρηστική την σύλληψη και καταδίκη του καθώς υπάγονταν στην αγία εδρα ! Και το κουβάρι δεν έχει τέλος….

Λούτσιο Τζέλι, Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της P2…
Ποιος ήταν ο Ιθύνων νους πίσω από την παραστοά την εποχή των αιματηρών και μεγάλων σκανδάλων; τι ήταν και ποιος ο ρόλος του; Μεγάλος Διδάσκαλος της Propaganda Due ήταν ο χρηματιστής(!)Λούτσιο Τζέλι ο οποίος είχε πολεμήσει στα στρατεύματα του Ισπανού Δικτάκτορα Φράνκο και αργότερο κατετάγη στα S.S στο ανατολικό μέτωπο. Έπειτα λέγεται ότι διέφυγε στην Αργεντινή όπου υπηρέτησε ως σύμβουλος του Περόν Ο Τζέλι αργότερα πολιτεύτηκε στην Ιταλία και δεν έκρυψε τον αντικομονισμό του και την ιδιάζουσα πολιτική του σκέψη που δεν διέφερε και πολύ από του Μουσολίνι!

Συνεργάστηκε στενά με την C.I.A. Και συμμετείχε στην αντινικομουνιστική προπαγάνδα με τις βομβιστικές ενέργεις της δεκαετίας του ’70, φημολογείται ότι προσπάθησε να οργανώσει πραξικόπημα για την ανατροπή της δημοκρατικής κυβέρνησης,επίσης είχε φυσικά συμμετοχή στο σκάνδαλο της χρεωκοπίας της Αμβροσιανής Τραπεζας και κατηγορήθηκε ότι μαζί με μέλη της P2 οργάνωσαν την Δολοφονία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Ά υπό τοπν φόβο της αποκάλυψης από τον τελευταίο των άνομων δραστηριοτήτων της παραστοάς και της παρακυβέρνησης που τόσο ραδιούργα έστησε ο Τζέλι. Ο Ραδιούργος αυτός άνθρωπος τελικά συνελήφθη στην Γενέυη της Ελβετίας όπου και προφυλακίστικε για να αποδράσει κάτω από ύποπτες συνθήκες το 1983! Όταν τελικά όμως οδηγήθηκε στην Ιταλική δικαιωσυνη αθωωθηκε!!!! Παρόλα τα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του και παρόλο που η ίδια η Ιταλική Δικαιωσύνη είχε θέσει την στόα του Τζέλι εκτός νόμο εξαιτίας της συμμετοχής της σε συνομωτικές ενέργειες….

Το Δίκτυο της P2, ο Τζέλι Και ο Μπερλουσκόνι.

Όπως ήδη έχουμε πει η π2 είχε απλωσει πλοκάμια παντού στις μυστικες υπηρεσιες στον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό,στο Βατικανό,στις τράπεζες, στην δικαιωσύνη στην ίδια την ιταλική κυβέρνηση καταφέρνωντας να φτιάξει ένα γιγάντιο και δυνατό παρακράτος που δολοφονούσε άτομα ξέπλενε χρήματα και παραβίαζε κάθε δημοκρατική αρχή. Όμως η δράση της δεν περιορίστηκε μέσα στα ιταλικά σύνορα καθώς είχε στοές στην Αργεντινή,την Βενεζουέλα,στην Κούβα,στην Γαλλία και φυσικά στις Η.Π.Α. Μάλιστα Ο Τζέλι και η Π2 κατηγορήθηκαν ότι δεν σταμάτησαν την δράση τους αλλά συμετείχαν στην στυγερή δολοφονιά του Σουηδού Πρωθυπουργού Ολάφ Παλμέ! Όπως αποκάλυψε πράκτορας της C.I.A. Σε ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο ….

Μέλος της Στοάς P2 όπως αποκαλύφθηκε ήταν και ο πάλαι ποτέ ισχυρός και “άτακτος” άνδρας της Ιταλίας Σύλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος δεν το παραδέχονταν εως ότου καταδικάστηκε για ψευδομαρτυρία…Πολλά μέλη της κεντροδεξιάς κυνέρνησης της ιταλίας βρίσκονταν άλλωστε στην λίστα ονομάτων της P2…Ο Τζέλι όχι μίνο δεν τιμωρήθηκε όπως θα του άξιζε αλλά έζησε νόμιμα στην Ιταλία αποκτώντας μάλιστα και εκπομπή με τον τίτλο “ Η Ιταλία της Μασονίας” και δήλωνε ένθερμος θαυμαστής του Προγράμματος του Μπερλουσκόνι λέγωντας σε μια του συνέντευξη ότι το δικό του πρόγραμμα ηταν προφητικό και ότι ίσως θα έπρεπε να ζητήσει από τον Μπερλουσκόνι δικαιώματα!!!