Δώρο Πάσχα: «Παράθυρο» για έκτακτο επίδομα υπό προϋποθέσεις στις ευάλωτες ομάδες

«Θολό» είναι το τοπίο σχετικά με το ύψος του έκτακτου δώρου Πάσχα και των αριθμό των δικαιούχων. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.

Δώρο Πάσχα

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει και πιέζει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, στο τραπέζι βρίσκεται η χορήγηση μιας νέας έκτακτης ενίσχυσης στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού το Πάσχα, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Την ίδια στιγμή, στις 22 Μαρτίου η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα βρεθεί πάνω από τα 800 ευρώ και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

Το «παράθυρο» ενός νέου «δώρου Πάσχα» στους ευάλωτους άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέροντας ότι είναι σε «συνάρτηση με την πρόοδο της οικονομίας».

Οι προϋποθέσεις

Η πορεία των φορολογικών εσόδων αλλά και η ανακοίνωση του ΑΕΠ του 2023 στις 7 Μαρτίου αναμένεται να «κλειδώσουν» τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση μιας νέας έκτακτης ενίσχυσης στα ευάλωτα νοικοκυριά το Πάσχα.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με Τα Νέα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ύψος του επιδόματος και των αριθμό των δικαιούχων.