Επιδότηση σε επιπλέον 1.333 επιχειρήσεις για αναστολή λειτουργίας τα Χριστούγεννα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Καταβάλλεται σε επιπλέον 1.333 επιχειρήσεις επιδότηση, συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, από την δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που παρέμειναν κατ’ εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2020 λόγω τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID 19», με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού, Γιάννη Τσακίρη.

Έχει προηγηθεί η πληρωμή των πρώτων 1.333 επιχειρήσεων επίσης με το ποσό των 4 εκατ. ευρώ, με απόφαση που υπέγραψαν ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Τσακίρης στις 21 Μαΐου.

Συνολικά στη δράση υπεβλήθησαν 3.020 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 2.676, ενώ πολλές από τις απορριφθείσες 344 αιτήσεις επανυποβλήθηκαν διορθωμένες μετά από την παράταση που εδόθη μέχρι 16 Ιουνίου.

Προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο ακέραιο όλες οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν πρόταση – και εκείνες των οποίων η πρόταση θα εγκριθεί από την επιτροπή ενστάσεων – ο προϋπολογισμός της δράσης έχει αυξηθεί στα 8,2 εκατομμύρια ευρώ από 8 εκατ. ευρώ αρχικά, με απόφαση του υφυπουργού.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Όπως είχαμε δεσμευθεί πριν από μερικούς μήνες – κι όταν δεσμευόμαστε για κάτι, αυτό έχει αξία – ολοκληρώνεται σήμερα η πληρωμή και των τελευταίων 1.333 επιχειρήσεων στο πλαίσιο της δράσης ενίσχυσης Επιχειρήσεων που παρέμειναν κατ’ εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων 2020 λόγω τοπικής ισχύος μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID 19.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κάθε επιχείρηση να μην μείνει μόνη της σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή και να διασφαλίσουμε και την τελευταία θέση εργασίας».

Ο κ. Τσακίρης δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία της Covid – 19 στη χώρα μας, ενισχύσαμε στοχευμένα, περιοχές και κλάδους που επλήγησαν περισσότερο. Πλέον συνεχίζουμε με τις δράσεις επανεκκίνησης της οικονομίας και πλήρους αποκατάστασης της κανονικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων».

Επισημαίνεται από το υπουργείο ότι η δράση υλοποιήθηκε με επιτυχία με Φορέα Παρακολούθησης της Ενίσχυσης, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ-ΒΕΚ) και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις στις οποίες αφορούσε.

Η απόφαση με τις 1.333 εγκεκριμένες επιχειρήσεις αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και επιπλέον βρίσκεται διαθέσιμη και στον σύνδεσμο http://eysed.gge.gov.gr/?p=3503

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εχθές θα είχε γενέθλια η Καρολάιν, που της έκοψε το νήμα της ζωής ο δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος!

Βόρεια Εύβοια: Παρέα νεαρών “βόλταρε” στα Χρόνια Λίμνης με ναρκωτικά στο αυτοκίνητο – Στα χέρια των Αστυνομικών του ΑΤ Λίμνης μέρα μεσημέρι

Η πρωταγωνιστική ομάδα του Ευβοϊκού ΓΑΣ στη «2η Κολυμβητική Γιορτή»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αντιεμβολιαστής δηλώνει Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης σε Δήμο της Κεντρικής Εύβοιας – Ανεμβολίαστοι και οι μισοί υπάλληλοι της επιχείρησης

Τα πάνω κάτω στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων – “Έσκασε” Νέος υποψήφιος δήμαρχος για το 2023

Ψαχνά Ευβοίας: “Έβρεξε” 300αρια το βράδυ του Σαββάτου

Ψαχνά Ευβοίας: Έφυγε από την ζωή ο 33χρονος Γιώργος Τάρλας

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι