Κορωνοχρέη: Τι προβλέπει νέα ρύθμιση – Ποιες οι διευκολύνσεις

λεφτα

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Mega, προβλέπεται η ρύθμιση σε έως και 72 δόσεις (επιτόκιο 2,5%) των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021.

Επιπροσθέτως, παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με ασφαλιστικά χρέη που είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση, αλλά την έχασαν κατά το ίδιο διάστημα.

Ποιες οι διευκολύνσεις

Πιο αναλυτικά:

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές σε έως 72 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50 ευρώ για οφειλές + 1.000€, ενώ 30€ θα είναι η ελάχιστη δόση για οφειλές έως 1.000€. Προγράμματα ρυθμίσεων έως 36 μηνιαίες δόσεις θα είναι άτοκα. Οι ρυθμίσεις από 37-72 δόσεις θα επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 2,5%.

Ο οφειλέτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιλέξει την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου των ρυθμισμένων οφειλών, άτοκα. Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται με την καταβολή της πρώτης δόσης έως 31 Ιανουαρίου 2022, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ή, όπου αυτό δεν είναι δυνατό, μέσω του e-ΕΦΚΑ.

Με την ενεργοποίηση της ρύθμισης, ο οφειλέτης θα λαμβάνει αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας δίμηνης ισχύος, ενώ αναστέλλονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Η ρύθμιση χάνεται στην περίπτωση που δεν καταβληθούν δύο δόσεις, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια και όλων των ευεργετημάτων, ενώ το σύνολο του υπολοίπου της οφειλής θα καθίσταται άμεσα απαιτητό.

Φορολογικές δηλώσεις

Μέχρι και τις 27 Αυγούστου θα μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ωστόσο, να δοθεί έγκαιρα παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί, καθώς ακόμη υπολείπονται περίπου 3 εκατ. δηλώσεις.

Εφόσον ο φόρος εξοφληθεί εφάπαξ, οι φορολογούμενοι θα τύχουν έκπτωσης 3%.

ΕΝΦΙΑ 2021

Σε 6 δόσεις θα εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2021, με την πρώτη να καταβάλλεται τον Σεπτέμβριο του 2021 και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σημειώνεται ότι η εφάπαξ αποπληρωμή του φόρου, δε συνοδεύεται από κάποια έκπτωση.

Μειωμένα ενοίκια Ιουνίου

Από αύριο Δευτέρα 2/8 έως και την Παρασκευή 27/8, θα γίνονται οι δηλώσεις Covid, προκειμένου όσοι ιδιοκτήτες δικαιούνται έκπτωση ενοικίου, να λάβουν το ανάλογο ποσό.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις δεν καταβληθούν εντός των ανωτέρω ημερομηνιών, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν τη διαφορά από την τσέπη τους.

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Κυριακή – Ο «χάρτης» της Πολιτικής Προστασίας

Χαλκίδα: Μπήκε και “βούτηξε” από στάνη με πρόβατα εξοπλισμό του ιδιοκτήτη – Εξιχνίαση από την Ασφάλεια Χαλκίδας

Ερέτρια – Τροχαίο ατύχημα: Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με ΙΧ [ΦΩΤΟ]

ΕΚΚΛΗΣΗ – Χάθηκε γυναικεία τσάντα ώμου στην περιοχή βαθύ Αυλίδας ή στην παραλία μπουρνιωντα Δροσιάς – Δίνεται αμοιβή σε όποιον την εντοπίσει 100 Ευρώ

Δήμος Χαλκιδέων: Ξεκινάει πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών για ευάλωτες ομάδες πολιτών

Γιάννης Τούντας: Ο κορωνοϊός είναι μεταδοτικός όσο η ανεμοβλογιά – Θα θρηνήσουμε και παιδιά

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους – Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι