myProperty: Εκτός λειτουργίας από τη Δευτέρα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – Πότε θα επανέλθει

New Project 2022 08 14T114429.815

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει σχεδόν για 24 ώρες η εφαρμογή myProperty της ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το myProperty θα είναι εκτός λειτουργίας από τη Δευτέρα, 15/08, στις 16:00 έως την Τρίτη, 16/08 στις 11:00.

Τι είναι το myProperty
Στο νέο καθεστώς που ισχύει για τη γονική παροχή και τις μεταβιβάσεις χρημάτων μεταξύ συγγενών αναφέρθηκε προ ημερών η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυρία Γεράγγελου σημείωσε ότι η διαδικασία μεταβίβασης χρημάτων από γονείς σε παιδιά ή από παππούδες σε εγγόνια διευκολύνεται σημαντικά καθώς θα πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας myproperty (myproperty.aade.gov.gr).

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι πλέον και οι γονείς θα μπορούν να κάνουν χρήση της διάταξης της αφορολόγητης γονικής παροχής στα παιδιά τους και οι παππούδες προς τα εγγόνια τους» ανέφερε η φοροτεχνικός επισημαίνοντας ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά, ώστε να αποφεύγεται η επίσκεψη στη ΔΟΥ.

«Οι γονείς που θέλουν να δώσουν χρήματα στα παιδιά τους για την αγορά κάποιου ακινήτου, αυτοκινήτου ή κάλυψη τεκμηρίων θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία» ανέφερε στη συνέχεια.

Μόνο μέσω τράπεζας η συναλλαγή

Σε εκείνο το σημείο η κυρία Γεράγγελου υποστήριξε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς «για να γίνει αποδεκτή η δωρεά ως αφορολόγητη θα πρέπει να έχει γίνει μέσω του τραπεζικού συστήματος. Δηλαδή τα χρήματα να τα μεταφέρουν από το δικό τους λογαριασμό στον λογαριασμό των παιδιών ή των εγγονών. Στη συνέχεια θα γίνεται αίτηση μέσω της πλατφόρμας myproperty».

Όπως εξήγησε, μέχρι πρότινος ήταν απαραίτητη η επίδειξη του αποδεικτικού της τράπεζας για να είναι αφορολόγητη η δωρεά. «Πλέον θα χρειάζεται μόνο ο λογαριασμός IBAN από τον οποίο “έφυγαν” τα χρήματα. Θα γίνονται στη συνέχεια διασταυρώσεις για να φανεί αν έγινε όντως η μεταφορά των χρημάτων» σημείωσε.