Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το Market Pass – Πότε θα γίνουν οι τελευταίες πληρωμές;

market

Μπορεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο να έληξε στις 8 Ιανουαρίου 2024, ωστόσο, η ισχύς των ψηφιακών καρτών όπου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση παρατείνεται έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Η οικονομική ενίσχυση, ανέρχεται στο ποσό του 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ, ενώ το ύψος της ξεκινά από 22 ευρώ ανά μήνα, για μονομελή νοικοκυριά και πρόκειται να προσαυξηθεί κατά 10 ευρώ, για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Ωστόσο το εν λόγω όριο αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι εξαρτώμενα τέκνα.

Άγριο Έγκλημα στην Καλαμάτα: Ανήλικος μαχαίρωσε άνδρα έξω από κλαμπ – Τι έγινε;

Οι δικαιούχοι για πληρωμή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2024

Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 15η Ιανουαρίου 2024.

Με βάση τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η ισχύς των ψηφιακών καρτών στις οποίες καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση παρατείνεται έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι για τους αιτούντες που υπέβαλαν αίτηση μέχρι την 31η Οκτωβρίου, δόθηκε η δυνατότητα ακύρωσης ή μεταβολής των στοιχείων για τον τρόπο λήψης της ενίσχυσης (μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή πίστωσης σε ψηφιακή κάρτα) έως και την 31η Οκτωβρίου. Υπογραμμίζεται ότι δεν είναι δυνατή η μεταβολή της σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τέλος, για εκείνους που υπέβαλαν αίτηση μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η δυνατότητα ακύρωσης ή μεταβολής των παραπάνω στοιχείων ισχύει έως και την 8η Ιανουαρίου 2024, οπότε η αίτηση οριστικοποιείται και δεν είναι δυνατή η μεταβολή της σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τι ισχύει σε περίπτωση απόρριψης της πίστωσης του Market Pass

Σε περίπτωση απόρριψης της πίστωσης της ενίσχυσης στην ψηφιακή, χρεωστική κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό, ο αιτών που θα ενημερωθεί, θα έχει δικαίωμα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις και να υποβάλλει εκ νέου την αίτηση μέχρι την 26η Ιανουαρίου 2024.

Κατά την περίπτωση αυτή, σημειώνεται ότι, η διαδικασία πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα του market pass ή στον τραπεζικό λογαριασμό πραγματοποιείται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2024. Ωστόσο, εάν τυχόν υπάρξει απόρριψη της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης, δεν επίτρεπεται η αλλαγή του μέσου καταβολής της ενίσχυσης.