Πως να δώσεις τέλος στην ακρίβεια του ρεύματος 

Νέες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος

Τα μπατζάκια σου έχουν πάρει φωτιά με τα οικονομικά να έχουν εκτοξευτεί. Ο οικονομικός προϋπολογισμός του σπιτιού έχει φτάσει στο κόκκινο και το μόνο που θες να σκεφτείς είναι “αλλάζω ρεύμα τώρα”. Σίγουρα θες να βρείς την καλύτερη προσφορά για σένα, σύμφωνα με τα δικά σου ενεργειακά δεδομένα και ανάγκες του σπιτιού ή της επιχείρησής σου. Βγαίνεις έξω να ψάξεις και έχεις πελαγώσει, γιατί δεν ξέρεις με ποια κριτήρια να επιλέξεις την καλύτερη εταιρεία για ρεύμα.

Είναι προφανές ότι οι τιμές στην ενέργεια δεν πρόκειται να αλλάξουν σύντομα. Επιδοτήσεις που προσφέρονται από την εκάστοτε κυβέρνηση δεν θα αλλάξουν το τοπίο ούτε πρόκειται να ελαφρύνουν τα νοικοκυριά όπως φαίνεται. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες στην απελπισία, ψάχνοντας να βρουν ενεργειακές λύσεις προκειμένου να εξοικονομήσουν ρεύμα. Πολλοί είναι αυτοί που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά, αλλάζουν τις συσκευές τους σε ποιο ενεργειακές και προσπαθούν να γλιτώσουν χρήματα από τις χρεώσεις στην κιλοβατώρα.

Τι όμως παγίδες κρύβονται πίσω από την έρευνα παρόχου ρεύματος, και τι πρέπει να εξετάσουμε πριν κάνουμε οποιαδήποτε επιλογή. Πολύ αρέσκονται σε μία πρώτη πληροφορία προκειμένου να αλλάξουν ρεύμα και να πάνε σε καινούργιο πάροχο. Αλλάζω ρεύμα σημαίνει, ότι πρέπει να λάβω την διαδικασία αυτή πολύ σοβαρά υπόψιν,  ακολουθώντας τα παρακάτω βασικά κριτήρια σαν μπούσουλα, προκειμένου να μην πέσω σε παγίδες και θα έρθω να πληρώσω τα ίδια χρήματα που πλήρωνα και πριν.

Αυτά λοιπόν είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να καταλήξει σε ένα οικονομικό συμβόλαιο.

  • Έχουμε πάντα στο χέρι μας το τελευταίο τετράμηνο με το σύνολο του ρεύματος που έχουμε καταναλώσει
  • Προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τις εταιρείες για να πάρουμε μία οικονομική προσφορά σύμφωνα με τις κιλοβατώρες που έχουμε καταναλώσει.
  • Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην τιμή του ρεύματος όπως ανακοινώνονται κάθε 20 του μήνα  και ισχύουν για τον επόμενο.
  • Ζητάμε αναλυτικά χρεώσεις όπως αναγράφονται στο τιμολόγιο μαζί με τα δημοτικά τέλη και το τέλος ακίνητης περιουσίας.
  • Ζητάμε ενιαίο τιμολόγιο για ρεύμα και αέριο και για όσες κατοικίες θέλουμε να κάνουμε την ρευματοδότηση.
  • Προσέχουμε η εταιρεία που θα συνεργαστούμε να έχει σωστή εξυπηρέτηση πελατών και να μπορούν να μας λύσουν όλες τις απορίες που θα παρουσιαστούν κατά την πορεία της διαδικασίας.
  • Αφού πάρουμε τις προσφορές στα χέρια μας, τσεκάρουμε αν οι τιμές που μας έχουνε δώσει συμφωνούν με την τρέχουσα τιμή της κιλοβατώρας.
  • Αν έχουμε μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση, επειδή η επιχείρηση μας το απαιτεί, μπορούμε να κάνουμε μία δική μας πρόταση στην εταιρεία για να μας κάνει μία καλύτερη τιμή στη χρέωση του ρεύματος.

Έχοντας όλα αυτά υπόψιν,  μπορούμε να επισκεφτούμε διάφορες ιστοσελίδες στο Internet που ασχολούνται με την έρευνα του ρεύματος και να κάνουμε συγκρίσεις,  προκειμένου να απαλλαγούμε από το άγχος και την διαδικασία ελέγχου σύμφωνα πάντα με τις δικές μας απαιτήσεις σε ρεύμα.

Τέλος θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι αν θέλουμε να κάνουμε σωστή οικονομία,  πρέπει να φροντίσουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα μέσα στην κατοικία ή την επιχείρηση. Ίσως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάποια επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου μας κάτι που θα μας φέρει επιπλέον χαμηλή χρέωση και κόστος στην ενέργεια που θα καταναλώνουμε.

Αλλάζω ρεύμα, σημαίνει πολλά πράγματα μαζί που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.