Πρωτομαγιά: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν και ποιοι θα λάβουν τα περισσότερα χρήματα

ΧΡΗΜΑΤΑΣΤΗΡΙΞΗ

Ημέρα υποχρεωτική αργίας θεωρείται η Πρωτομαγιά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ωστόσο σημειώνεται ότι επειδή η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2022 συμπίπτει με Κυριακή, μετατίθεται για τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ , για όσους  εργαστούν την παραπάνω ημέρα προβλέπονται τα ακόλουθα:

  • Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση.
  • Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, για όσες ώρες απασχοληθούν.
  • Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες, θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους ,για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου, θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νόμιμου ωρομισθίου τους), καθώς και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.

Πηγή enikos.gr

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Χαλκίδα: Έπεσαν μπουνιές λίγο πριν το Χριστός Ανέστη σε μπαρ – Στο αυτόφωρο οι εμπλεκόμενοι

Θλίψη – Εύβοια: Πέθανε ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου ο 49χρονος από τα Ψαχνά που είχε εγκαταλειφθεί σε τροχαίο στην Έξω Παναγίτσα

Μεγάλη Παρασκευή: Η περιφορά των επιταφίων στα Ψαχνά [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΤΑΚΤΟ – Χαλκίδα: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα – ΙΧ καρφώθηκε σε δέντρο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]