in

“Δωράκι” από την εφορία με τις επιστροφές φόρου – Ποιοι το δικαιούνται;

TAXIS

Το άνοιγμα εδώ και μήνες του taxisnet για την υποβολή δηλώσεων έχει δώσει τη δυνατότητα σε όσους έγκαιρα υπέβαλαν τη δήλωσή τους να έχουν γρήγορη εκκαθάριση και βέβαια να δουν εάν μπορούν να έχουν επιστροφή φόρου.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν φέτος φέρνουν ένα ανέλπιστο «δώρο» στους φορολογούμενους, που δεν είναι άλλο από τη γρήγορη καταβολή των επιστροφών φόρου, για όσους βέβαια τη δικαιούνται, και όπως φαίνεται είναι πολλοί.

Ήδη το άνοιγμα εδώ και μήνες του taxisnet για την υποβολή δηλώσεων έχει δώσει τη δυνατότητα σε όσους έγκαιρα υπέβαλαν τη δήλωσή τους να έχουν γρήγορη εκκαθάριση και βέβαια να δουν εάν έχουν επιστροφή φόρου.

Μάλιστα μέχρι στιγμής, με τα υπάρχοντα δεδομένα, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων το 2020, του καθεστώτος αναστολών κτλ 7 στους 10 φορολογούμενους περιμένουν είτε επιστροφή φόρου, είτε μηδενικά εκκαθαριστικά.
Τούτου δοθέντος και καθώς ακόμη δεν έχει γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ ώστε να απαιτηθεί συμψηφισμός με τις επιστροφές του φόρου εισοδήματος, όσοι έχουν σπεύσει να καταθέσουν δήλωση έγκαιρα έχουν τη δυνατότητα να δουν στο λογαριασμό τους την επιστροφή που τους αναλογεί.

Επίσης λόγω και της συγκυρίας της πανδημίας και των πυρκαγιών η φορολογική διοίκηση δεν προχωρά σε αναγκαστικά μέτρα και συμψηφισμούς με οφειλές και άρα οι επιστροφές φόρων δεν συναντούν «κόφτες». Επιπλέον όσα ποσά πρέπει να επιστραφούν προς τις επιχειρήσεις και είναι χαμηλού ύψους, αποδίδονται χωρίς έλεγχο.

Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνεται μια εναλλακτική πηγή ρευστότητας για την οικονομία σε μια δύσκολη περίοδο για πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι για τα έγγαμα ζευγάρια που καταθέτουν μαζί δήλωση, η βεβαίωση φόρου γίνεται ξεχωριστά κι έτσι εάν κάποιος δικαιούται επιστροφή του φόρου, την έχει χωρίς, να μπαίνει σε συμψηφισμό με τον τυχόν φόρο που πρέπει να πληρώσει ο/η σύζυγος.

Επίσης φέτος λόγω της μείωσης του φόρου για τα «μπλοκάκια» και της αύξησης των αφορολόγητων ορίων, όσοι αμείβονται με αυτόν τον τρόπο θα έχουν πιστωτικά εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα προσωρινά στοιχεία 7μήνου του προϋπολογισμού οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 2.492 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 15 εκατ. ευρώ από το στόχο (2.508 εκατ. ευρώ).

Οι επιστροφές εσόδων του Ιουλίου 2021 ανήλθαν σε 424 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 15 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (440 εκατ. ευρώ).

news247

Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται ανεξέλεγκτο το μέτωπο – Καίγεται πυκνό δάσος στο Όρος Πατέρας [BINTEO – ΦΩΤΟ]

Δέσμη έργων και παρεμβάσεων κατέθεσε η ΠΣΤΕ στην Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας – Καταλογισμό ευθυνών ζητά ο Φάνης Σπανός

5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Χαλκιδέος ιστιοπλόος Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Ρεπόρτερ του CNN με μπούρκα στην Καμπούλ – Πριν και αφού έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν

Φωτιά στην Εύβοια: Ο Σάκης Ρουβάς δίπλα στους πυροπαθείς της Βόρειας Εύβοιας

Ξένιος Ζευς: “Θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη και Σωματεία της estiasigreece…έδειξαν έμπρακτα την ακλόνητη ευαισθησία τους”

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Στην Βόρεια Εύβοια η Έλενα Τσαβαλιά για να δει την οικογένειά της

«Χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας συνελήφθη για δολοφονία