Τα «μπόνους» που προσφέρει η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, όσα πρέπει να ξέρετε

Ο ΟΑΕΔ, καταγράφει τα δικαιώματα και τα «μπόνους» για όσους κατέχουν κάρτα ανεργίας, τα οποία αφορούν τη μοριοδότηση σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ, προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και όχι μόνο.

ΟΑΕΔ

Αναφορικά με τον ΑΣΕΠ, αφορά τη μοριοδότηση ανεργίας σε προκυρήξεις Δημοσίων Φορέων, ως κριτήριο κατάταξης. Παράλληλα, προβλέπεται και δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα ΟΑΕΔ, με μοριοδότηση ανεργίας ως κριτήριο κατάταξης σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά και στη δυνατότητα συμμετόχης σε προγράμματα Κοινωνικής Προστασίας, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός και το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα.

Επιπλέον, με τη συμβολή ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ, παρέχεται Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη σε Ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους μακροχρόνιους ανέργους 55 ετών και άνω.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα δικαιώματα των ανέργων, όπως η μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ, συμμετοχή σε κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια και οφειλές κ.α.

Χαλκίδα: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα 16/08 στον Δήμο – Αναλυτικές οδηγίες

Εύβοια: “Καμπάνα” 2000 ευρώ και 7ημέρη αναστολή σε καφέ γιατί δεν είχαν αντισηπτικά στα τραπέζια – Ήπειρος: Το πλήρωσε ακριβά το πανηγύρι πολιτιστικός σύλλογος

Εύβοια: Νεκρός σε τροχαίο 25χρονος μοτοσικλετιστής τα ξημερώματα

Φωτιά στην Εύβοια: Οι κατοίκοι της Αβγαριάς ευχαρίστησαν τους Ουκρανούς πυροσβέστες

Εύβοια: 65χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την θάλασσα στους Αγίους Αποστόλους Αλιβερίου

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι