Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε πώς θα βρείτε το χρώμα που σας συμφέρει

«Ξεκαθαρίζει» το τοπίο των τιμολογίων ρεύματος μετά την ανακοίνωση των τιμών για τον Ιανουάριο, οι οποίες δείχνουν μηνιαίο όφελος περί τα 16,8 ευρώ για τον καταναλωτή που έχει ενταχθεί στο πράσινο τιμολόγιο.

Με την ανάρτηση των τιμών στην πλατφόρμα της ΡΑEEY, οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα τιμολόγια ανά χρώμα, αλλά και στο σύνολο τους και να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα το φθηνότερο συμβόλαιο κάθε μήνα, γεγονός που διευκολύνει και τη «μετακόμιση» τους από πάροχο σε πάροχο. Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε πώς θα βρείτε το χρώμα που σας συμφέρει

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αμυγδαλιά Καρύστου – Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα! Δείτε φωτογραφίες

Αυτό φαίνεται πως είναι και το σημαντικότερο «ατού» για τους καταναλωτές των πράσινων και κίτρινων, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν πάροχο κάθε μήνα, χωρίς ρήτρα μεταφοράς, κάτι που δεν ισχύει για όσους επιλέξουν τα «μπλε» / σταθερά τιμολόγια.

Σε αυτό το πλαίσιο:

  1. Οι τιμές των σταθερών «μπλε» τιμολογίων θα αναρτώνται την 1η ημέρα κάθε μήνα.
  2. Οι τιμές των ειδικών «πράσινων» τιμολογίων θα αναρτώνται έως την 5η ημέρα κάθε μήνα.
  3. Οι τιμές των κυμαινόμενων «κίτρινων» τιμολογίων θα αναρτώνται εντός δύο ημερών από την ημέρα που οριστικοποιούνται. Αυτό σημαίνει πως:
  • Οι τιμές των «κίτρινων ex-ante» τιμολογίων, αυτά, των οποίων όλοι οι όροι τιμολόγησης ανακοινώνονται πριν τον μήνα κατανάλωσης, ή το αργότερο την 1η μέρα του μήνα κατανάλωσης, θα αποτυπώνονται στον πίνακα την 1η ημέρα κάθε μήνα.
  • Οι τιμές των «κίτρινων ex-post» τιμολογίων θα αναρτώνται στον πίνακα κατά μέγιστο δύο μήνες μετά τον μήνα εφαρμογής τους, για παράδειγμα, την 1η Μαρτίου 2024 θα συμπληρωθούν στον πίνακα που αφορά τον Ιανουάριο 2024 οι τιμές των ex-post κίτρινων τιμολογίων.

Πώς θα συγκρίνετε τα τιμολόγια ρεύματος

Οι τιμές ρεύματος που προσφέρουν οι πάροχοι, σε όλα τα διαθέσιμα τιμολόγια έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση https://invoices.rae.gr και περιλαμβάνουν τις χρεώσεις για τα «πράσινα» τιμολόγια, που είναι υποχρεωτικά για όλους τους προμηθευτές, με κοινή φόρμουλα υπολογισμού, τα «μπλε» που είναι σταθερά και τα κίτρινα, τα οποία είναι τα κυμαινόμενα.

Βόρεια Εύβοια: Άνδρας καταπλακώθηκε από δέντρο και τραυματίστηκε – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του

Παράλληλα, ο πίνακας περιλαμβάνει την πάγια χρέωση και την τελική τιμή προμήθειας του σχετικού μήνα, κατόπιν υπολογισμού τυχόν εκπτώσεων. Μάλιστα, για τη διαφανή ενημέρωση των καταναλωτών, αναγράφεται η προϋπόθεση βάσει της οποίας χορηγείται η εκάστοτε έκπτωση.

  • Οι τιμές στο «πράσινο» τιμολόγιο
Τιμολόγια ρεύματος
Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε πώς θα βρείτε το χρώμα που σας συμφέρει 5

Οι τιμές στο «κίτρινο» τιμολόγιο

Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε πώς θα βρείτε το χρώμα που σας συμφέρει
Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε πώς θα βρείτε το χρώμα που σας συμφέρει 6

Οι τιμές στο «μπλε» τιμολόγιο

Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε πώς θα βρείτε το χρώμα που σας συμφέρειΤιμολόγια ρεύματος
Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε πώς θα βρείτε το χρώμα που σας συμφέρει 7