Επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές Γυμνασίου και Α’, Β’ Λυκείου

sxoleio5 1 2048x1406 1

Αύριο Δευτέρα 18.05.2020 χτυπά το κουδούνι για ακόμη περισσότερους μαθητές…. Με αντισηπτικά και αποστάσεις το μάθημα.

Ψαχνά Ευβοίας: Άμεση ανταπόκριση του Δήμου για επισκευή αγροτικού δρόμου

Μετά την πάνω από δύο μήνες διακοπής των μαθημάτων λόγω της επιδημίας του κορονοϊου επιστρέφουν το πρωί της Δευτέρας (18.05.2020) οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου στα σχολεία.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, πάντως, έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων μέσα από την τάξη. Εκτός από τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού και της προαιρετικής χρήσης μάσκας, οι μαθητές θα πρέπει να φροντίσουν τα βιβλία τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και την ερχόμενη σχολική χρονιά. Επιπλέον, οι μαθητές του γυμνασίου θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης για τις λίγες εβδομάδες μέχρι την λήξη της χρονιάς και την Ενισχυτική Διδασκαλία.

Το «ποδαρικό» στα σχολεία, μετά την άρση της αναστολής της λειτουργίας τους στις 11 Μαρτίου, έκαναν την περασμένη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, οι μαθητές της Γ’ λυκείου και από το υπουργείο εκφράζεται ικανοποίηση για την προσέλευση των μαθητών αλλά και για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας: Ξεκινά την τρίτη η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμάτων

Για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων είναι ακόμη αβέβαιο εάν θα επιστρέψουν στις αίθουσες την 1η Ιουνίου, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν αυτές τις ημέρες. Από το υπουργείο έχει ξεκαθαριστεί, πάντως, ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά «μόνο αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά». Για τα Ειδικά Σχολεία έχει παραταθεί η αναστολή λειτουργίας και δεν προβλέπεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτελέσματα Τζόκερ 17/05

Τριάδα Ευβοίας: Ξεκίνησε η δράση εξωραϊσμού του παλιού γηπέδου με συμμετοχή εθελοντών

Ψαχνά Ευβοίας – Ρεπορταζ του eviathema.gr: Πως κύλησε η πρώτη θεία λειτουργία στους Ιερούς Ναούς