Κεραμέως: Τι θα γίνει με τα σχολεία – Ποιοι μαθητές θα επιστρέψουν πρώτοι

Στον… αέρα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων, όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση, καθώς δεν υπάρχει καμία εισήγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν στα ύψη.

Η κυρία Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι στο άνοιγμα των σχολείων θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης. «Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί».

Τι θα γίνει με τις εξετάσεις
Για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ακόμη επίσης «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» αλλά συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20% έως 30% στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Η κυρία Κεραμέως πρόσθεσε, πάντως, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι «είμαστε όμως στην τελική ευθεία και το λέω αυτό και στους γονείς». Επισήμανε μάλιστα ότι «κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων».

Οι κινητοποιήσεις και η κατάληψη στο ΑΠΘ
Όσον αφορά στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας και την κριτική ότι υλοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας, σχολίασε: «Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, αλίμονο αν η πανδημία σταματούσε τη Δημοκρατία».

Σχετικά με την κατάληψη στο ΑΠΘ και αν υπήρχε λόγος να γίνει η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αυτή την περίοδο, η κυρία Κεραμέως απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτε φυσιολογικό σε μια κατάληψη από μία ομάδα που τα μισά στελέχη της δεν ήταν καν φοιτητές, ήταν μία έκνομη ενέργεια. Το ΑΠΘ είχε φτάσει στο σημείο να αναστείλει κάθε διοικητική λειτουργία και δεν μπορούσε να γίνει καμία ενέργεια (…). Εφαρμόσθηκε ο νόμος και το πανεπιστήμιο παραδίδεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους φοιτητές και στο προσωπικό».

Στερεά Ελλάδα: Σύλληψη και 5000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο που βγήκε εκτός σπιτιού ενώ είναι σε καραντίνα

Θρίαμβος για το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας: Εξαρθρώθηκαν πλήρως 3 ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες – Τα ευρήματα της συστηματικής έρευνας [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Θανάσης Ζεμπίλης: Προέχει η ασφάλεια των ήδη νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Επικοινωνία με Β. Κοντοζαμάνη

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο