Κωνσταντίνος Γαλάνης: Συμβουλές προς την μαθητική κοινότητα για τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας και συγκεκριμένα, την εμφάνιση κρουσμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα στην μαθητική κοινότητα, ιδίως στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κρίνει επιβεβλημένη την επισήμανση της σοβαρότητας της κατάστασης και της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας εκ μέρους της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας προς αποφυγή διασποράς του ιού.

Χαλκίδα: Οδηγός ταξί βγήκε θετικός στον κορονοϊό και έπαιρνε κανονικά κούρσες σαν να μην τρέχει τίποτα

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της υγειονομικής κατάστασης, επιβραβεύουμε τη συμπεριφορά των μαθητών για την εκούσια εφαρμογή των μέτρων και υπενθυμίζουμε, κάνοντας τις απαραίτητες συστάσεις σε τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, την τήρηση όλων των μέτρων μέσα και έξω από τις σχολικές μονάδες και ειδικότερα, τη χρήση μάσκας, αντισηπτικών και το σχολαστικό πλύσιμο χεριών προς όφελος της υγείας των ιδίων και του κοινωνικού συνόλου.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές κατά την είσοδο στα μέσα μαζικής μεταφοράς οφείλουν να κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκας και να ακολουθούν τις συμβουλές του εκάστοτε συνοδού και του οδηγού μεταφοράς.

«Προκειμένου η επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά και το άνοιγμα των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα και με ασφάλεια, και αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης, οφείλουμε όλοι μας να επιδείξουμε υπευθυνότητα, τηρώντας ευλαβικά τις συστάσεις των ειδικών. Με αυτό τον τρόπο αντιστεκόμαστε εμπράκτως στη μεταδοτικότητα του covid-19. Στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και συνάμα η συνέχιση δια ζώσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γαλάνης Κωνσταντίνος.

Γιάννης Παπακωνσταντίνου: Εξώδικο μετά την πανηγυρική του αθώωση σε Ρέτσα και Πίσχινα – Δεν τον κάλεσαν να επιστρέψει στην θέση του Προέδρου της ΕΠΣΕ

ΤΩΡΑ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Χαλκίδα: Στη Σχολή Πεζικού ο Γενικός Αρχηγός Στρατού

Χαλκίδα: Οδηγός ταξί βγήκε θετικός στον κορονοϊό και έπαιρνε κανονικά κούρσες σαν να μην τρέχει τίποτα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Ποτέ δεν είναι αργά…Μετά την αποκάλυψη του eviathema.gr για ρουσφέτια σε ιδιωτική εταιρία η Δημοτική Αρχή προγραμμάτισε απολύμανση στα Σχολικά Κτήρια

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο