Σχολεία: Πως θα λειτουργήσουν από Δευτέρα – Ολόκληρο το ΦΕΚ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΑΧΝΩΝ EVIATHEMA

Με νέα μέτρα για τον κορονοϊό θα  λειτουργήσουν από Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου  τα σχολεία , όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι από τις 10 Ιανουαρίου 2022 έως τις 15 Ιανουαρίου 2022, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης θα διενεργείται 3 φορές αντί για 2. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στα σχολεία να διαμορφώνουν το ωράριο λειτουργίας τους προκειμένου να αποφευχθεί  συνωστισμός.

Αναλυτικά, στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνεται η δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών προς και από τις σχολικές μονάδες, σε διαφορετικές ώρες και από διαφορετικές εισόδους/εξόδους, εφόσον αυτές υφίστανται, με ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων, με στόχο τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων/κηδεμόνων, με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικών μετακινήσεων μαθητών με σχολικά λεωφορεία ή άλλα μέσα.

Επίσης στην ίδια απόφαση αναφέρεται:

«Άρθρο 3

Υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για μαθητές/τριες και εμβολιασμένους/ νοσήσαντες εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. -Ε.Β.Π. και εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος (rapid test ή PCR test) για μη εμβολιασμένους/ μη νοσήσαντες εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. -Ε.Β.Π.

Α. Χρόνος διενέργειας του υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού καθώς και του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19.

-Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για το σύνολο των μαθητών/τριών όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται 2 φορές ανά σχολική εβδομάδα, για την Τρίτη και την Παρασκευή, αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και  24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και  24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Ειδικά, για το χρονικό διάστημα από την 10η Ιανουαρίου 2022 έως την 15η Ιανουαρίου 2022, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται 3 φορές τη συγκεκριμένη εβδομάδα, ήτοι για την Δευτέρα 10/1/2022, την Τρίτη 11/1/2022 και την Παρασκευή 14/1/2022 αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και  24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο YOUTUBE EVIATHEMA για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.&lt