Σχολεία: Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν

30 Νοεμβρίου 2020, 12:23 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Σχολεία άνοιγμα

Πολλοί ειδικοί ζητούν να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.

Νότης Σφακιανάκης για τη σύλληψή του: «Έχω όπλο γιατί κινδυνεύω» – Τι είπε για την κοκαΐνη

Οι ειδικοί, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα η Ματίνα Παγώνη, φοβούνται όχι για τα παιδιά αλλά για τους γονείς και τους παππούδες που θα μετακινούνται για να τα πάνε στο σχολείο. Γι’ αυτό και υπάρχουν «φωνές» τα σχολεία να ανοίξουν ξανά τον Ιανουάριο.

«Μπαίνουμε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σχολιάζοντας τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη σύμπτυξη των διακοπών των Χριστουγέννων, η υφυπουργός Παιδείας είπε αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση κι εξήγησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε και την επανέναρξη των σχολείων.

Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί, ωστόσο η εκπαίδευση δια ζώσης είναι αναντικατάστατη, πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζετε το άνοιγμα των σχολείων σε δύο ταχύτητες, επισήμανε ότι «μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις είναι οριζόντιες, δεν είχαν κάποια γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.