Ξεκίνησαν οι δράσεις της Πυξίδας ο νέος φίλος και σύμβουλος των μαθητών

ΠΥΞΙΔΑΣΤΡΑΤΙΓΑΚΗΣΣΠΑΝΟΣΓΑΛΑΝΗΣ

Πραγματοποιήθηκαν στη Φθιώτιδα και στην Ευρυτανία οι ημερίδες επαγγελματικής κατάρτισης, που αποτελούν το πρώτο σκέλος της φετινής, βελτιωμένης δράσης: «ΠΥΞΙΔΑ».

Οι δύο ημερίδες έτυχαν ευρείας αποδοχής από μαθητές και γονείς, οι οποίοι προσήλθαν στις αίθουσες του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Λαμιέων και του Συνεδριακού κέντρου του Δήμου Καρπενησίου, τηρώντας όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα covid-19.

Συζητήθηκαν, οι βασικοί άξονες που υποστηρίζουν τις επιλογές επαγγελμάτων, η σημερινή πορεία των επαγγελματικών ενοτήτων, καθώς και οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη, όπως ο εκσυγχρονισμός, οι αυτοματισμοί των μηχανών και των υπηρεσιών κ.ο.κ.

Απαντήθηκαν απορίες και προβληματισμοί των μαθητών και των γονέων τους, καθώς και οι σημερινές τάσεις ανάπτυξης και πιθανής πορείας των επαγγελματικών ενοτήτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Γαλάνης, δήλωσε: «Η μεγάλη προσέλευση των μαθητών και των γονέων στις ημερίδες και το ενδιαφέρον τους για τα webinars, καθώς και η δυνατότητα πραγματοποίησης του “Ariston test” της «ΠΥΞΙΔΑΣ», αναδεικνύουν τη χρησιμότητα της ως Θεσμό με πληροφοριακό και συμβουλευτικό χαρακτήρα στις επαγγελματικές επιλογές και την επαγγελματική σταδιοδρομία. H «ΠΥΞΙΔΑ» είναι ο νέος φίλος και σύμβουλος των μαθητών/τριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

received 997825780861887

received 320249676867494

received 382809090362987

received 709115860111627

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!