in ,

14ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Το ολιγόλεπτο τετ α τετ Προέδρου και Αντιπροέδρου ΔΕΕΠ με την Νίκη Κεραμέως

14ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Το ολιγόλεπτο τετ α τετ Προέδρου και Αντιπροέδρου ΔΕΕΠ με την Νίκη Κεραμέως

Δεύτερη ημέρα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Οι σύνεδροι τοποθετήθηκαν σε ευρύ φάσμα θεμάτων, από την καθημερινότητα του πολίτη και την ενεργειακή κρίση, μέχρι τα εθνικά θέματα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το παρών έδωσαν για ακόμα μια ημέρα ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ευβοίας Παναγιώτης Μάλλιος και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Γιαμαρέλος, οι οποίοι είχαν ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην οποία έθεσαν καίρια ερωτήματα γύρω από την παιδεία.

14ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Το ολιγόλεπτο τετ α τετ Προέδρου και Αντιπροέδρου ΔΕΕΠ με την Νίκη Κεραμέως

H oμιλία της υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ το Σάββατο 07-05

Κυρίες και κύριοι Σύνεδροι,

Φίλες και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας

Το 14ο Εθνικό Συνέδριό μας λαμβάνει χώρα σε μία κομβική χρονική συγκυρία, που σηματοδοτείται από πολλαπλές προκλήσεις, όπως η πανδημία, ο πόλεμος στη γειτονική Ουκρανία, η συνακόλουθη ενεργειακή κρίση. Το θέμα του Συνεδρίου μας, «Δίπλα σε κάθε πολίτη», υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αφήνει κανέναν πίσω, στέκεται δίπλα στον κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά. Εργαζόμαστε συστηματικά υπέρ της κοινωνικής συνοχής, υπέρ της ασφάλειας, της προόδου, και ήδη οι προσπάθειες καρποφορούν.

Η Ελλάδα είναι πλέον αξιόπιστος εταίρος στην Ευρώπη, ισάξιος συνομιλητής και ελκυστικός προορισμός επενδύσεων για ολόκληρο τον κόσμο. Η οικονομία μας, παρά την πανδημία, επανέρχεται σε δρόμους ανάπτυξης. Η ανεργία μειώνεται. Η μείωση των φορολογικών βαρών συμβάλει στην αποκατάσταση της μεσαίας τάξης. Οι στοχευμένες, συνεχείς, παρεμβάσεις ανακουφίζουν από τις αρνητικές επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου. Η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Το κράτος ψηφιοποιείται. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποστηρίζεται, ώστε μετά τη μάχη με την πανδημία να κερδίσει τη μάχη της κάλυψης με ποιότητα και πληρότητα των αναγκών κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Η άμυνα της χώρας μας ενισχύεται αποφασιστικά με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, ενώ τα σύνορά μας φυλάσσονται με αποτελεσματικότητα.

Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετέχουμε στη μεγάλη κυβερνητική προσπάθεια. Είμαστε δίπλα στα παιδιά μας,  δίπλα στους νέους, δίπλα στις νέες μας και σχεδιάζουμε «Πολιτικές για τους Νέους», ώστε να τους δώσουμε περισσότερα εφόδια για το παρόν και το μέλλον.

Ενδεικτικά μόνο – μαζί με τη Ζέττα Μακρή και τον Άγγελο Συρίγο: Με νηπιαγωγείο από τα 4 για όλα τα παιδιά. Με Αγγλικά από το νηπιαγωγείο. Με ένα νέο, καλύτερο Σχολείο. Που εστιάζει στις σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες. Με  εργαστήρια δεξιοτήτων, από τη ρομποτική ως την οδική ασφάλεια και από το σεβασμό στους άλλους έως την προστασία του περιβάλλοντος. Με 166 νέα σύγχρονα προγράμματα σπουδών. Με διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Και σήμερα το πρωί έγιναν οι εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία. Με 16.200 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, όταν κυρίες και κύριοι δεν είχαν γίνει διορισμοί στην εκπαίδευση για δεκαετίες, για 12 χρόνια.  Με οριζόντιες επιμορφώσεις για τους εκπαιδευτικούς μας. Με διαδραστικούς πίνακες, σετ ρομποτικής, φορητές ψηφιακές συσκευές στα σχολεία. Με voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από μισό εκατομμύριο νέους 4-24 ετών, αλλά και από εκπαιδευτικούς χωρίς κριτήρια, για όλους ανεξαιρέτως. Με αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, που προσφέρει ευκαιρίες άμεσης εισόδου στην αγορά εργασίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, με Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, με Πειραματικά και Θεματικά Δημόσια ΙΕΚ.

Με Πανεπιστήμια πιο εξωστρεφή, πιο ποιοτικά, πιο αυτόνομα. Με αξιολόγηση παντού. Με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών. Με Πανεπιστήμια που διευρύνουν τους ορίζοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας, προάγουν την έρευνα, διαχέουν τα αποτελέσματά της στην κοινωνία. Και στο εξής, με ένα νομοσχέδιο που είναι προ των πυλών, με νέες καινοτομίες, όπως το εσωτερικό Erasmus, όπως τα κοινά και τα διπλά πτυχία, όπως τα βιομηχανικά διδακτορικά, προσέλκυση εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που να συμβάλουν και στο λεγόμενο brain gain.

Φίλες και φίλοι,

Με στοχευμένες παρεμβάσεις, με ενότητα και ομοψυχία, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, προχωρούν οι θεσμικές αλλαγές που διασφαλίζουν ανάπτυξη, ποιότητα ζωής, ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, σύγχρονη εκπαίδευση, ευκαιρίες για όλες και όλους. Που καθιστούν τη χώρα μας σύγχρονη, ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση μας, όλες και όλοι εσείς, τα στελέχη μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνουμε καθημερινά τη μάχη για μια διαφορετική, καλύτερη Ελλάδα.

Είναι μια μάχη για την πρόοδο, έναντι στην οπισθοδρόμηση.

Είναι μια μάχη για την υπευθυνότητα, ενάντια στο λαϊκισμό.

Είναι μια μάχη, που έχουμε χρέος να κερδίσουμε.

Είναι ακριβώς γι’ αυτό ακόμα μεγαλύτερη και ακόμα πιο σημαντική η αξία της καθημερινής μας προσπάθειας στην πορεία προς ολοκλήρωση της θητείας μας. Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία:

Προχωράμε μπροστά.

Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας.

Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας.

Δημιουργούμε την Ελλάδα της προόδου, της ασφάλειας, της αυτοπεποίθησης, της προοπτικής για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ.

Διαβάστε Επίσης

Θανατηφόρο τροχαίο στην Σκύρο μετά από σφοδρή σύγκρουση μηχανής με ΙΧ

Τραγωδία στην Επαρχιακή οδό Θηβών – Χαλκίδας: Άνδρας απεγκλωβίστηκε νεκρός από το φορτηγό του

Τροχαίο ατύχημα στην Χαλκίδα – Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Ληλαντίων [ΦΩΤΟ]

Ψαχνά: Με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό ενημερωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Γυμνάσιο από την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by Eviathema.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα https://www.eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη. Δημοσιεύονται καθημερινά αποκλειστικά Ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας Αστυνομικά, Κοινωνικά, Αθλητικά, Πολιτικά, Συντεύξεις κα. Η eviathema.gr είναι εγγεγραμένο μέλος του emedia ενώ Ρεπορτάζ της έχουν παρουσιαστεί από ιστοσελίδες ενημέρωσης όπως το Protothema.gr, το newsit.gr, το in.gr, το zougla.gr, το iefimerida.gr καθώς και δελτία ειδήσεων και εκπομπές των Ant1, Mega, Star, Skai.

Γιορτή της μητέρας: Χρόνια πολλά και «Μαμά, φουντούκια» – Το ξεκαρδιστικό βίντεο – αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ

Δροσιά Χαλκίδας: Τροχαίο με τραυματισμό μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων