Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών για τα Προβλήματα των σχολικών κυλικείων

symeon

Αναφορά απέστειλε ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών για τα Προβλήματα των σχολικών κυλικείων..

Ολόκληρη η αναφορά:

Η Ομοσπονδία σχολικών κυλικείων έχει πολλές φορές επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κυλικεία τα τελευταία χρόνια. Οι ζημιές που έχουν συσσωρευτεί τα δυο χρόνια πανδημίας, η μείωση των μαθητών στα σχολεία, ιδιαίτερα της περιφέρειας, ο περιορισμός (και ορθώς) στα προϊόντα που διατίθενται, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα που συνεχίζει να επιβαρύνει τις ήδη αυξημένες τιμές τροφίμων, το πλαφόν στις τιμές που συμπιέζει το κέρδος της επιχείρησης είναι μόνο μερικά από αυτά.

Καθώς η ύπαρξη τους είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση μαθητών και διδασκόντων και καθώς τα κυλικεία είναι πολύ μικρές ατομικές επιχειρήσεις που δουλεύουν μόνο 130 έως 160 μέρες το χρόνο, η ομοσπονδία σχολικών κυλικείων επανέρχεται και θέτει ως αίτημα τη φορολόγηση των σχολικών κυλικείων για τις πραγματικές ημέρες λειτουργίας και όχι για 360 αλλά και για τη δυνατότητα μέσω του gov.gr για μερική παύση εργασιών. Καταθέτουμε, λοιπόν, ως υπόμνημα για τον Υπουργό Οικονομικών την επιστολή της Ομοσπονδίας και ρωτάμε παράλληλα:

Ποια μέτρα μπορεί να πάρει για την υποστήριξη της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων λαμβάνοντας υπόψιν και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο τις ιδιαιτερότητες που ισχύουν σε αυτά.

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2023

Ο καταθέτων Βουλευτής,

Κεδίκογλου Συμεών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψαχνά Ευβοίας: Με μπετόνι βενζίνη μπήκε ο δράστης και έλουσε τα πάντα! Εμπρησμός η φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό μαγαζί και κάηκε ολοσχερώς

Εύβοια: Μαγαζί στα Ψαχνά κάηκε ολοσχερώς μετά από έκρηξη τα ξημερώματα (ΦΩΤΟ)

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο ύψος των ναυπηγείων στη Χαλκίδα – Μηχανή συγκρούστηκε στα κιγκλιδώματα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

eviathema banner facebook