«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες – Εννέα βουλευτές τάσσονται υπέρ Κασιδιάρη και «αδειάζουν» τον Στίγκα

27 Ιουλίου 2023, 7:08 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Σε δήλωση τους, εννέα βουλευτές, από τους 12 του κόμματος των «Σπαρτιατών», καταδικάζουν τις «αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά του συναδέλφου τους Κωνσταντίνου Φλώρου. 

Νωρίτερα το πρωί στην Ολομέλεια, ο κ. Στίγκας αντέδρασε στις αναφορές στήριξης του βουλευτή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το βήμα της Ολομέλειας, υπέρ της υποψηφιότητας στο δήμο της Αθήνας, του Ηλία Κασιδιάρη τονίζοντας ότι είναι η μόνη ελπίδα.

Τη δήλωση υπογράφουν οι εννέα από τους συνολικά 12 βουλευτές (σ.σ δεν υπογράφουν οι κ.κ. Στίγκας, Ασπιώτης και Γαυγιωτάκης. Ο τελευταίος ωστόσο εμφανίζεται να στηρίζει την κίνηση των εννέα, ενώ αναμένεται να υπογράψει και ο κ. Ασπιώτης) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αναφέρει τα εξής:

Οι βουλευτές της ΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της βουλής εις βάρους του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι’ αυτό άλλωστε εκλεγομαστε στο όνομα του ελληνικού λαού.

Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250 χιλιάδες Έλληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας.

Υπογράφουν:

Ιωάννης Δημητροκάλλης (γραμματέας ΚΟ)
Ιωάννης Κόντης
Γεώργιος Μανούσος
Διονύσιος Βαλτογιάννης
Αθανάσιος Χαλκιάς
Πέτρος Δημητηριάδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Αλέξανδρος Ζερβέας
Κωνσταντίνος Φλώρος

epistoli spartiates

Από το περιβάλλον του επικεφαλής των Σπαρτιατών αποφεύγουν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, λέγοντας ότι αύριο το πρωί ο Βασίλης Στίγκας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθεται να διαγράψει τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο.

Γρίφος ωστόσο σύμφωνα με το protothema.gr είναι το τι θα πράξουν οι υπόλοιποι βουλευτές σε αυτήν την περίπτωση και αν θα προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση της εσωκομματικής έντασης. Κανείς δεν αποκλείει, αν προχωρήσει η διαγραφή του Φλώρου, τότε να δηλώσουν ανεξάρτητοι και οι υπόλοιποι οκτώ βουλευτές.

Το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο ειδικός αγορητής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, σε ένα κρεσέντο ρατσισμού, δήλωσε: «Εγώ στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας». Προσέθεσε, δε, ότι ο έγκλειστος για τη Χρυσή Αυγή «είναι η μοναδική ελπίδα για την Αθήνα».

Παράλληλα, ο κ. Φλώρος, απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα, είπε «σταματήστε να κάνετε τροπολογίες που μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του».

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βασίλη Στίγκα, ο οποίος, μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο βουλευτής, ζήτησε τον λόγο. Ο επικεφαλής των Σπαρτιατών υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι θα πει ο Φλώρος, επισημαίνοντας ότι δρα αυτοβούλως και γι’ αυτό θα λάβει μέτρα. «Αυτό που ανέφερε ο βουλευτής μου νωρίτερα, δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Οφείλω να πάρω κάποια μέτρα, εφόσον λειτουργεί κάποιος αυτοβούλως» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.