Αποδοκιμάστηκε ο Δημήτρης Θωμάς από πολίτη στο Βίταλο

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος

Γέραλης και Λαμόγιο

Μεγάλη πολιτική ήττα δέχθηκε ο Δημήτρης Θωμάς πρώην Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου μέσα σε ένα από τα «κάστρα» του το Βίταλο όπου πήγε να κάνει προεκλογική φιέστα αλλά δέχθηκε αποδοκιμασίες.

Ο πρώην δήμαρχος που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για οικονομική κακοδιαχείριση (την περίοδο που ήταν δήμαρχος στον Καποδιστριακό δήμο Κύμης και την περίοδο που ήταν δήμαρχος του ενοποιημένου δήμου Κύμης Αλιβερίου) κατά την συνήθη του πρακτική γυρίζει στα χωριά και κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις πολύ πριν ξεκινήσουν οι επίσημες προεκλογικές εκστρατείες.. Το ιδιο έκανε και το 2014, αλλά και το 2019.

Παρά το γεγονός ότι έχει χάσει και τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις επιμένει απτόητος να διεκδικεί να ξαναγίνει δήμαρχος μετά από εννιά χρόνια στην αντιπολίτευση.

Ωστόσο χθες βράδυ στο Βίταλο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Ο Πρώην δήμαρχος είναι γνωστό καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του παρουσίας στην αυτοδιοίκηση γίνεται ιδιαίτερα εριστικός και επιθετικός όταν διαπιστώνει ότι κάποιος δεν τον στηρίζει…

Τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και μέσα από την εφημερίδα που εκδίδει με τίτλο «Νέοι ορίζοντες» αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και ανώνυμες ομάδες (όπως το kimi-aliveri και το kimi-aliveri.gr) στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους, αντιδημάρχους, τοπικούς προέδρους αλλά και απλούς πολίτες ή εργαζόμενους στο δήμο (Αγγελής, Μαθιουδάκης κλπ)

Ένας από τους ανθρώπους που στοχοποιήθηκαν από το Δημήτρη Θωμά ήταν και ο Πρόεδρος του Βιτάλου Γιάννης Γέραλης ο οποίος να σημειωθεί είχε κατέλθει υποψήφιος με το συνδυασμό των νέων οριζόντων..

Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Γέραλης ήταν ένας νέος αυτοδιοικητικός αντιλήφθηκε  αμέσως αυτό που δεν μπορεί να κατανοήσει ο πρώην δήμαρχος με είκοσι χρόνια παρουσία στα κοινά.

Οτι οι εκλογές τελειώνουν μόλις ανοίξουν οι κάλπες και ότι από την επόμενη μέρα  πρέπει όλους μαζί συμπολίτευση και αντιπολίτευση να δουλέψουν για το καλό του τόπου τους.

Οι δε πρόεδροι ως θεσμικά πρόσωπα πρέπει να συνεργάζονται με τη δημοτική αρχή για την εξέλιξη έργων στα χωριά τους.. Ο Δημήτρης Θωμάς προσπαθούσε να έχει τους δικούς του προέδρους αποκομμένους από τη δημοτική αρχή χωρίς να διεκδικούν το παραμικρό  για να βγαίνουν μετά και να αναθεματίζουν μιλώντας για αδιαφορία, απραξία κλπ.

Ο πρόεδρος του Βιτάλου Γιάννης Γέραλης διεκδίκησε, δούλεψε και πέτυχε πολλά για το χωριό του σε σημείο που ο πρώην δήμαρχος τον απείλησε ευθέως…. Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο του απέδωσε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και του είπε ότι θα λογαριαστούν στα μαραμαρένια αλώνια.

Έτσι ένας αξιόλογος πολίτης από το Βίταλο, ο Τάσος Γέραλης, απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας και θείος του Προέδρου πήρε το λόγο στην συγκέντρωση του Θωμά στο Βίταλο…

Ήταν ο άνθρωπος που τον έβαλε δημόσια στη θέση  του και είπε στο Θωμά: «τι είναι αυτά τα πράγματα που κάνεις;; Δεν ντρέπεσαι; Τι γράφεις για μαρμαρένια αλώνια; Τι γράφεις για ένα νέο παιδί που αγωνίζεται για το χωριό του; Αντί να τον στηρίζεις του κάνεις πόλεμο; Τι κάθεσαι και απειλείς;»

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο άνθρωπος αυτός με τον θωμά να τον κοιτάζει αιφνιδιασμένος και χωρίς να μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας..

Ο Τάσος Γέραλης είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που τόλμησαν να το κάνουν αυτό δημόσια μπροστά στο πρώην δήμαρχο ο οποίος είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια έχει μια συμπεριφορά επιθετική προς όποιον διαφωνεί πολιτικά μαζί του.

Ουσιαστικά τον εξευτέλισε δημόσια και έδειξε πως οι εποχές που οι πολίτες καθόντουσαν προσοχή και άκουγαν τον πρώην δήμαρχο να λέει ότι θέλει έχουν παρέλθει διαπαντός.