Αύριο στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

4797271

Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε μέτρα ενίσχυσης των πυρόπληκτων, έναν χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι, και ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα της κατάθεσης των πρώτων νομοσχεδίων στη Βουλή

Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα κατατεθεί στη Βουλή στις 24 Ιουλίου, θα είναι στην Επιτροπή στις 25 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου. Το νομοσχέδιο για τις πρώτες μειώσεις φόρων, που είναι ο ΕΝΦΙΑ και η ρύθμιση των 120 δόσεων, θα έρθει με μορφή κατεπείγοντος στις 26 Ιουλίου και θα ψηφιστεί το αργότερο την 1η Αυγούστου.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Πέτσας, θα κατατεθεί και ένα διυπουργικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιέχει διατάξεις όπως η κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ και το πανεπιστημιακό άσυλο. Θα κατατεθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, θα συζητηθεί στην Επιτροπή την Τρίτη 30 Ιουλίου και θα ψηφιστεί το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου.

«Μετά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Ξεκινά μία νέα εποχή με όραμα, σχέδιο και προοπτική. Εντολή του λαού είναι να αλλάξουμε πορεία. Οι ιδεολογικές διαφορές δεν καταργούνται αλλά το όριο μεταξύ συντήρησης και προόδου είναι η ανάπτυξη. Με την πρόοδο τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που θέλουν επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη. Η νέα κυβέρνηση θα αναμετρηθεί με τα προβλήματα» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.