Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική

ελας πυροσβεστικ

Ο Δημήτρης Μάλλιος είναι ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας και ο Θεόδωρος Βάγιας ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως προέκυψε από την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών στο Αλλοδαπών, στον κλάδο προστασίας συνόρων.

Όπως επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Υποστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Αντιστρατήγου.

Το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος».

Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

Στο μεταξύ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής επελέγη ο Θεόδωρος Βάγιας.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισημαίνεται ότι «με σημερινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥ.Σ.Ε.Α), νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επελέγη ο Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνει:

«Ευχαριστώ πολύ τον απερχόμενο Αρχηγό, Γεώργιο Πουρναρά, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Πυροσβεστικό Σώμα αυτόν τον ένα πολύ δύσκολο χρόνο που πέρασε. Και καλωσορίζω  τον νέο αρχηγό, Θεόδωρο Βάγια, ο οποίος από τη θέση του διοικητή του ΕΣΚΕΔΙΚ διαχειρίστηκε πρωτοφανείς κρίσεις σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Για το σκεπτικό και το στρατηγικό σχεδιασμό που θα υλοποιήσουμε από εδώ και πέρα με τη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος θα μιλήσουμε αναλυτικά την Παρασκευή, οπότε θα ολοκληρωθούν και οι κρίσεις».

Πηγή enikos.gr