Χαμός με Άδωνι Γεωργιάδη και αρτοποιό: «Δεν σας έχει στηρίξει η κυβέρνηση και φωνάζετε τόση ώρα;»

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Αντιπαράθεση είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αρτοποιό στον «αέρα» του ΣΚΑΪ για τις αυξήσεις στο ψωμί

Τηλεφωνική παρέμβαση για τις αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού έκανε στον SKAI και την εκπομπή «Σήμερα» ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη σημειώνοντας ότι η τιμή της πρώτης ύλης, του σιταριού, έχει υπερτετραπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Το σιτάρι δεν είναι εγχωρίως παραγόμενο προϊόν παρά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και τους φούρνους με την επιδότηση του ρεύματος.

Στην πρόταση των αρτοποιών να επιδοτηθούν οι εισαγωγείς για να φτάνει φθηνότερη η πρώτη ύλη σε αυτούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Να τους δώσουμε λεφτά δηλαδή; να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά ακόμα. Αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται άπειρα χρήματα; Έχουμε άπειρα χρήματα;».

Για να συνεχίσει σε υψηλότερο τόνο: «Εσάς αυτή η κυβέρνηση δεν σας έχει στηρίξει; Αυτή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σας έχει στηρίξει, που φωνάζετε τόση ώρα;».

ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ: «Φωνάζω; Φωνάζω γιατί με πνίγει το δίκιο μου».

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο. Είπατε ότι δεν κάνουμε ελέγχους στους μεγάλους… Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Αρα δεν σας πνίγει κανένα δίκιο και σας έχουμε στηρίξει, η ομοσπονδία τέσσερις φορές. Εδώ έχουμε πόλεμο…».

Α: «Όπως επιδοτήσατε το ρεύμα να επιδοτήσετε και το στάρι».

Γ: «Η επιδότηση του ρεύματος θα φτάσει στον φούρνο…»

Α: «Θα… φτάσει. Για ποιον λόγο ξέφυγε η κατάσταση κ. Γεωργιάδη;».

Σε εκείνο το σημείο ο Άρης Πορτοσάλτε είπε: «Θα ξανακάνουμε σύνδεση όμως όταν θα φτάσει…».

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους που γίνονται στην αγορά και στην επιβολή προστίμων, τόνισε ότι η ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) που έχουμε συστήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ασταμάτητα ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία της και μόνο στους μεγάλους. «Τα πρόστιμα ύψους από 150.000-700.000 ευρώ έχουν μπει σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε μεγάλες χονδρεμπορικές επιχειρήσεις», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης

Πένθος για τον Δήμο Μαντουδιου Λίμνης Αγίας Άννας – Απεβίωσε την νύχτα 62χρονη υπάλληλος του βοήθεια στο σπίτι

Ψαχνά: “Καμπάνα” σε επιβάτη του ΚΤΕΛ που πήγαινε για Βόρεια Εύβοια γιατί δεν φορούσε μάσκα

Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα στην Χαϊνά – Μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με ΙΧ [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις