in

Χολή έβγαλε ο δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης κατά των δημάρχων της Εύβοιας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μεταφορά των σκουπιδιών

Ο δήμαρχος της “Γαστρεντερίτιδας” δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός ότι δεν προτάθηκε για υποψήφιος πρόεδρος της ΠΕΔ

Εκτροχιάστηκε η συζήτηση στην ΠΕΔ στην συνεδρίαση των Δελφών το Σάββατο 24/9/2022 όταν ο δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης έκανε φραστική  επίθεση στον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά που τοποθετήθηκε για το πρόβλημα  της μεταφοράς απορριμμάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι Κύμης Αλιβερίου, Καρύστου και Ερέτριας.

Ο Θανάσης Μπουραντάς είπε απλώς ότι από τη στιγμή που εκδόθηκε μια απόφαση υπουργού και αναφέρει  συγκεκριμένο μέρος μεταφοράς την Θήβα  θα πρέπει αν υπάρξουν προσπάθειες να εμποδιστεί η μεταφορά να απευθυνθούν στην αστυνομία και στον εισαγγελέα για την εφαρμογή της απόφασης.

Είπε δηλαδή το λογικό και τότε πήρε το λόγο μόνος του ο Γιώργος Καπεντζώνης και έριξε ευθύνες στον Μπουραντά για το ότι εδώ και τρία χρόνια δεν έχει ετοιμαστεί η ΜΕΑ. Η συζήτηση πήρε φωτιά με τους δημάρχους της στερεάς που διαφωνούν με την απόφαση του υπουργού τασσόμενοι με την άποψη ενός  υπηρεσιακού παράγοντα του Τσοκανή, να ζητούν το λόγο και ενώ το θέμα δεν ήταν καν στην ημερήσια διάταξη της ΠΕΔ. Μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει ο Μπουραντάς ότι εκείνος ως δήμαρχος έκανε ότι έπρεπε, κλείνοντας τις χωματερές στην περιοχή του, φτιάχνοντας δυο Σταθμούς μεταφόρτωσης αγοράζοντας εξοπλισμό και ότι η αρμοδιότητα για δημιουργία ΜΕΑ είναι αποκλειστικά ευθύνη του ΦΟΔΣΑ και κανενός άλλου.. Και κάπως έτσι η περιφερειακή συνείδηση πήγε για ακόμα μια φορά περίπατο καθώς στο γεύμα που ακολούθησε της ΠΕΔ δεν πήγε ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου ο οποίος αποχώρησε δυσαρεστημένος.

Ωστόσο όλο αυτό το σκηνικό αποκάλυψε τα απωθημένα του δημάρχου Δωρίδας ο οποίος δεν είχε λόγο να προκαλέσει έτσι εκείνη την ώρα.

Ο άνθρωπος όμως που οι αντίπαλοι του στη Δωρίδα αποκαλούν «ο Δήμαρχος της γαστρεντερίτιδας» εξαιτίας της μαζικής μόλυνσης που υπήρξε στο δήμο του το 2021, που είναι από τους  τελευταίους  δήμαρχους  της στερεάς Ελλάδος στις χρηματοδοτήσεις και στα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου «Φιλόδημος» και «Τρίτσης» είχε άλλο λόγο που έκανε  τη σημερινή επίθεση στο ζήτημα που αφορά τρείς δήμους της Εύβοιας (Κύμη-Αλιβέρι, Κάρυστος και Ερέτρια).

Είναι προφανές πως ποτέ δεν ξεπέρασε το απωθημένο του να γίνει πρόεδρος της ΠΕΔ όταν στις προηγούμενες εκλογές έκανε κίνηση δημιουργίας ψηφοδελτίου και την τελευταία στιγμή όλοι οι συμμετέχοντες του είπαν ότι θα ήταν καλύτερο να ηγηθεί της προσπάθειας ο Θανάσης Μπουραντάς..

Έτσι σήμερα βρήκε την ευκαιρία να βγάλει όλη την πολιτική του χολή εναντίον ενός ανθρώπου που θεώρησε ότι του έκοψε το δρόμο και παρά το ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου δεν επιδίωξε ποτέ κάτι τέτοιο..

Έτσι επιβεβαιώνονται οι κακές γλώσσες που λένε ότι ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης στις εκλογές της ΠΕΔ , έχοντας εξασφαλίσει τη δική του εκλογή ως μέλος δεν ψήφισε τελικά τον επικεφαλής της παράταξης με την οποία κατήλθε στις εκλογές..
Βεβαίως κάτι τέτοιο θα παραμείνει για πάντα φήμη καθώς πίσω από το παραβαν κανείς δεν ξέρει τι κάνει ο καθένας..
Όμως η όλη συμπεριφορά του Γιώργου Καπεντζώνη έδειξε πολιτική μικρότητα και προσωπικά απωθημένα που καθορίζουν την κρίση του και τις πολιτικές του συμμαχίες.

Ευρυτανία: Εντοπίστηκε εύρημα που πιθανώς σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης

Τροχαίο Γιώργος Κρήτη

Τροχαίο στην Κρήτη: Θρήνος για τον 27χρονο οδηγό μηχανής – Υπέκυψε στα τραύματά του