ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ: Η σημερινή εικόνα της Χαλκίδας δεν μας αξίζει

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Αν και δεν κατάγεται από τη Χαλκίδα, η Χριστίνα Πολυζωγοπούλου έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη και την αγαπάει σαν δεύτερη πατρίδα της.

Η συνιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές, γιατί πιστεύει ότι “δεν αρκεί να κάνουμε κριτική χωρίς να αναλαμβάνουμε δράση”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Εμπιστεύτηκε το συνδυασμό του Βασίλη Καθαροσπόρη και εξηγεί τους λόγους, ενώ μας αναλύει τις προτεραιότητές της για την επόμενη μέρα στο Δήμο Χαλκιδέων.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξή της…

Πώς αποφασίσατε να κατέβετε για πρώτη φορά στις εκλογές;

Πάντα είχα την άποψη ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι υποχρέωση όλων των πολιτών. Δεν αρκεί να κάνουμε κριτική χωρίς να αναλαμβάνουμε δράση. Όλα αυτά τα χρόνια που ζω με την οικογένεια μου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Χαλκίδα νιώθω ότι δεν ζούμε στην πόλη που μας αξίζει.

Περπατώ στην πόλη και από το μυαλό μου περνούν εκατοντάδες σκέψεις και ιδέες για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η καθημερινότητα μας. Δεν χρειάστηκε λοιπόν πολλή σκέψη, όταν μου έγινε η πρόταση από τον Βασίλη Καθαροσπόρη. Πραγματικά πιστεύω ότι ο Δήμος μας χρειάζεται νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες, πρόσωπα που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και είναι πρόθυμα να εργαστούν το ίδιο σκληρά για την πόλη μας.

Γιατί με τον Βασίλη Καθαροσπόρη;

Γιατί με τον Βασίλη Καθαροσπόρη; Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες λόγους. Θα εστιάσω όμως στους δύο πιο σημαντικούς.

Πρώτον, έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και στις ικανότητές του. Ο Βασίλης Καθαροσπόρης ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα της πόλης μας και κυρίως ξέρει τον τρόπο να δώσει την ΛΥΣΗ.

Θεωρώ λοιπόν ότι η εμπειρία του αρχηγού σε συνδυασμό με την διάθεση για προσφορά, τις φρέσκιες ιδέες και κυρίως την όρεξη για σκληρή δουλειά είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Δεύτερον, σημαντικό ρόλο έπαιξε για εμένα το γεγονός ότι το κίνημα “ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ” είναι ανεξάρτητο και δεν βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» κανενός κόμματος. Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χρειάζονται «χρίσματα» και κομματικές ταυτότητες. Χρειάζονται πρόσωπα ικανά με θέληση για δουλειά και κυρίως με αγάπη για την πόλη μας.

Εν έτει 2019 είναι παρωχημένη η αντίληψη «ψηφίζω στις δημοτικές εκλογές για να στηρίξω το κόμμα μου». Όχι. Στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε ικανούς ανθρώπους με διάθεση και θέληση να αγωνιστούν για τον τόπο μας. Η νέα γενιά δεν ενδιαφέρεται για κομματικές ταμπέλες. Ενδιαφέρεται για έργα και ανάπτυξη.

 

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στη Χαλκίδα;

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της πατρίδας μας. Όμως η εικόνα που δείχνει είναι δυστυχώς μιας πόλης παρατημένης στην τύχη της. Τα προβλήματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας είναι δυστυχώς πολλά.

Αυτό που με ενοχλεί, όμως, περισσότερο είναι ότι η ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας είναι υποβαθμισμένη. Να αναφέρω μερικά παραδείγματα: Τα σκουπίδια, η καθαριότητα, η στάθμευση, ο φωτισμός, η ανύπαρκτη προσβασιμότητα για τα  αμαξίδια και τα καροτσάκια, οι ελλιπείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Όλα τα παραπάνω είναι παρεμβάσεις που καθορίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Κάποιοι ίσως να τα θεωρούν μικρά, αλλά για εμένα είναι τα πιο σημαντικά, γιατί αφορούν άμεσα τους συμπολίτες μας. Ζούμε στο 2019 και ακόμα ασχολούμαστε με τα αυτονόητα. Επιτέλους, πρέπει η Χαλκίδα να γίνει μια σύγχρονη, πολιτισμένη Ευρωπαϊκή πόλη.

 

Ποια είναι τα τρία ατού της υποψηφιότητάς σας;

Θεωρώ ότι ένα «ατού» της υποψηφιότητας μου είναι ότι  δεν έχω ασχοληθεί ξανά με τα κοινά. Είμαι ένα πρόσωπο άφθαρτο με πολλή  διάθεση να δουλέψει και να προσφέρει στην πόλη μας.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζονται άτομα με εμπειρία. Εγώ, όμως, από την άλλη υποστηρίζω ότι στην ενασχόληση με τα κοινά χρειάζονται άτομα με θέληση που αποδεικνύουν την αξία τους καθημερινά.

Επίσης ένα δεύτερο πλεονέκτημα θα έλεγα ότι είναι το γεγονός ότι στη ζωή μου έχω μάθει να δουλεύω. Βρίσκομαι στο χώρο της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης από το 1992. Τα τελευταία χρόνια διευθύνω τη δική μου επιχείρηση.

Αυτό σημαίνει ότι οι προκλήσεις δεν με φοβίζουν.Το αντίθετο! Έχω μάθει να βρίσκω λύσεις και να φέρνω εις πέρας τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Τέλος θα έλεγα ότι το βασικότερο ίσως ατού μου είναι η αγάπη μου για την πόλη μας, τη Χαλκίδα. Η Χαλκίδα για εμένα είναι επιλογή. Δεν έτυχε να γεννηθώ εδώ. Επέλεξα, όμως, να ζήσω εδώ, να δημιουργήσω την οικογένειά μου και να εξελιχθώ επαγγελματικά.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα να δω τον τόπο, τον οποίο επέλεξα να ζήσω, να προοδεύει και να αναπτύσσεται σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.

 

Σε ποιον τομέα θέλετε να βοηθήσετε περισσότερο και ποιο πρόβλημα να λύσετε.

Βρισκόμενη πολλά χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης και του εθελοντισμού θεωρώ ότι τα θέματα παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας είναι οι τομείς όπου θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερο.

Ο συνδυασμός του Βασίλη Καθαροσπόρη έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για αυτούς τους τομείς και είμαι έτοιμη να βοηθήσω στην υλοποίηση του. Όμως, πάνω από όλα πιστεύω ότι προέχει το καλό της πόλης μας και έτσι είμαι έτοιμη να δεχθώ οποιαδήποτε αρμοδιότητα μου ανατεθεί.

 

ΜΙΚΡΑ – ΜΙΚΡΑ

Αγαπημένο φαγητό: Γεμιστά από τα χέρια της μητέρας μου

Πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου: Όχι μία αλλά δύο ευτυχισμένες στιγμές. Όταν γέννησα τις κόρες μου.

Η μεγαλύτερή μου αγάπη: Η οικογένεια μου!

Πιο ωραίο σημείο στη Χαλκίδα: Η θέα από το κάστρο του Καράμπαμπα.

Αθλούμαι: Όχι όσο συχνά θα ήθελα.

Απεχθάνομαι: Οποιαδήποτε μορφή βίας.

Απολαμβάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας: Να «κλέβω» μισή ώρα από τις υποχρεώσεις της ημέρας για να απολαύσω ένα φλιτζάνι καφέ.

από egnomi.gr