Είδηση για: #, #

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Καίρια μέτρα ελάφρυνσης για τις πληγείσες επιχειρήσεις πρότεινε η Μείζων Αντιπολίτευση

27 Απριλίου 2020, 5:16 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Για την επόμενη μέρα της κρίσης και την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων , προτείνουμε ως μείζων αντιπολίτευση, μέτρα τα οποία αφορούν επιχειρήσεις και δημότες που έχουν πληγεί κατά την διάρκεια της κρίσης λόγω του κορωνοϊού.
Ως εκ τούτου ζητήσαμε με έγγραφο, που απευθύναμε στον Δήμαρχο, την σύγκλιση των αρμοδίων συλλογικών οργάνων (Οικονομικής επιτροπής, Δημοτικού συμβουλίου) για την λήψη αποφάσεων, μέτρων που θα ελαφρύνουν τις πληγείσες επιχειρήσεις και τους δημότες μας.

Τα μέτρα τα οποία προτείνουμε για ελάφρυνση των επιχειρήσεων και των δημοτών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό είναι τα εξής :

Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους από τέλη

α. Απαλλαγή από τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων

β. Απαλλαγή από τέλος καθαριότητας και φωτισμού

γ. Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων

δ. Αναστολή καταβολής μισθωμάτων στον Δήμο για την ενοικίαση καταστημάτων

Επιπλέον, για όλες τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς των ανωτέρω επιχειρήσεων:

1. Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

2. Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της προθεσμίας και αναστολής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, τα οφειλόμενα ποσά να μην επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

3. Απαλλαγή καταβολής τροφείων για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΟΓΚΟΥ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.