in

Ειδικό Δικαστήριο: Δυο χρόνια φυλάκιση σε Παππά και 5.000 ευρώ η ποινή για Καλογρίτσα – Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στον επιχειρηματία

Νίκος Παπάς

Την τελική απόφασή του για την ποινές σε Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα ανακοίνωσε το Ειδικό Δικαστήριο.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Νίκο Παππά είναι δυο χρόνια φυλάκιση και είναι η ανώτατη προβλεπόμενη ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του επιχειρηματία για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας ,ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Το Δικαστήριο ομόφωνα δέχθηκε την πρότασή του και διαβίβασε στον εισαγγελέα την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για τα περαιτέρω.

Η ποινή φυλάκισης των δύο ετών που επιβλήθηκε στον Νίκο Παππά είναι η ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος.

Μαντζουράνης: «Όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται»

«Δυστυχώς, σήμερα ομόφωνα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να περιβάλουν με τη δεσμευτικότητα δικαστικής απόφασης την εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Εδώ και τώρα επιβάλλονται δύο σχόλια:

Πρώτον, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται.

Και δεύτερον, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια.

Καμία απόφαση δικαστηρίου δεν αυτοδικαιώνεται. Μόνο ο δημόσιος έλεγχος της αιτιολογίας της επιτρέπει τη διακρίβωση της ορθότητας ή μη αυτής και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκτός από δεσμευτικότητα και πειστικότητα και συνακόλουθα τον σεβασμό των πολιτών.

Μετά από όλα αυτά η Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία».

Μαντάς: «Προφανής, ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη η δυσαρμονία ανάμεσα στην πρόταση της Εισαγγελέως και στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου»

«Προφανής, ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη η δυσαρμονία ανάμεσα στην πρόταση της Εισαγγελέως και στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Η ορθότητα της δεν θα κριθεί από την ομοφωνία αλλά από τον αντίκτυπό της στην Ελληνική κοινωνία.

Το μοναδικό πραγματικό γεγονός το οποίο αποδείχθηκε σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία είναι ότι με τις ενέργειες του Νίκου Παππά εισέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμύρια στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου από τον εξορθολογισμό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Βαγγέλης Γεωργακόπουλος: «Η απόφαση είναι βαθύτατα πολιτική»

«Σε μια εποχή, που στην συνείδηση του ελληνικού Λαού η δικαστική εξουσία έχει αποξενωθεί από την δικαιοσύνη, είναι αναμενόμενο σε μία πολιτική δίκη η απόφαση να είναι βαθύτατα και μόνον πολιτική».

Πηγή law & order

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χαλκίδα: Συνελήφθησαν για ληστείες και κλοπές δύο 16χρονοι

Παραιτήθηκε η Σοφία Βότση από τον συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά

Εύβοια: Δύο νέες μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Χαλκίδα έφεραν συλλήψεις και προσαγωγές

Εύβοια: 4χρονο τραυματίστηκε σοβαρά στην Χαλκίδα – Τον πάτησε το αυτοκίνητο τον γονιών του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σάλος στην Κάρυστο με τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου – Κάπνιζε σε κλειστό χώρo ενώ απαγορεύεται; [ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Θανάσης Τάρτης

Ο Θανάσης Τάρτης για τον κάμπο των Ψαχνών και της Τριάδας

Αλιευτικός έλεγχος Χαλκίδα

Εύβοια: Συνελήφθη 51χρονος στην Αγία Μαρίνα Χαλκίδας μετά από αλιευτικό έλεγχο